Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για το ενδεχόμενο τρίτου κύματος

 

Σύσκεψη με αντικείμενο το επιχειρησιακό σχέδιο προετοιμασίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας για το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, μέσω τηλεδιάσκεψης, στον απόηχο και του εντοπισμού κρούσματος της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. 

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας

, Βασίλης Κικίλιας συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Μίνα Γκάγκα, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, η πρόεδρος του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) Δάφνη Καϊτελίδου, ο πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) Δήμος Μπαρτσώκας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται ότι οι υγειονομικές αρχές θα προβούν σε σαρωτικούς ελέγχους στη Θεσσαλονίκη για τον εντοπισμό τυχόν άλλων κρουσμάτων τη στιγμή που τα κρούσματα του βρετανικού μεταλλαγμένου στελέχους στην Ελλάδα ξεπερνούν τα 170. 

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στις μεταλλάξεις και την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας αλλά και το άνοιγμα γυμνασίων-λυκείων.

«Δυστυχώς τώρα πλέον αλλάζουμε κεφάλαιο και μπαίνουμε στην εποχή των μεταλλάξεων υπό την έννοια ότι οι ιοί τείνουν να μεταλλάσσονται για να προσαρμόζονται καλύτερα και να μολύνουν περισσότερο. Αυτό κάνει και ο ιός αυτός. Υπάρχουν τρεις μεταλλάξεις αυτή τη στιγμή οι οποίες μολύνουν περισσότερο. Είναι η βρετανική, της Αφρικής και της Βραζιλίας», είπε σημειώνοντας ότι η μετάλλαξη είναι εδώ, είναι παντού, από την Κρήτη μέχρι και την Βόρεια Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου