Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ

 

Προς την τελική λύση οδεύει το θέμα του Πολυδύναμου Ιατρείου της Πέλλας για το οποίο, τα προηγούμενα χρόνια, χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Το τελευταίο διάστημα, ο Γιώργος Καρασμάνης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον διοικητής της Γ΄ ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη που έχει δώσει εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες της ΥΠΕ να αναζητήσουν – σε συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας

– τη δυνατότητα στέγασης του Κέντρου σε κτίρια του παλαιού ¨καποδιστριακού¨ δήμου τα οποία μετά τη συγχώνευση παραμένουν αναξιοποίητα.

Το Πολυδύναμο Ιατρείο έχει ήδη από το 2009 έγκριση ίδρυσης και εξοπλισμού με απόφαση του τότε Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο Γιώργος Καρασμάνης, πριν την πανδημία και τις δραματικές συνέπειές της στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας – από το φθινόπωρο του 2019 – έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις για το θέμα αυτό με το Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Κοντοζαμάνη, από τους οποίους έχει ζητήσει να δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες και να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες για την υλοποίηση του έργου.

Στις συναντήσεις αυτές, ο πρώην Υπουργός, κατ’ επανάληψη έχει επισημάνει την αδήριτη ανάγκη λειτουργίας ενός άρτιου Πολυδύναμου Ιατρείου στην Πέλλα, υπογραμμίζοντας ότι – πέραν των κατοίκων και των καθημερινώς διερχομένων – το παγκόσμιας αναγνώρισης Μουσείο προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκεπτών. Και ότι έχουν υπάρξει έκτακτα και σοβαρά περιστατικά – ακόμη και απώλειες ζωής – γεγονός που καθιστά ως απόλυτη προτεραιότητα την ύπαρξη μιας Ιατρικής Μονάδας πλήρως εξοπλισμένης και επαρκώς στελεχωμένης, ώστε να παρέχει άμεσες, ουσιαστικές και αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας.

Σημειώνεται ότι ειδικότερα ο κ. Κοντοζαμάνης, ωε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας το 2014, γνωρίζει άριστα το θέμα και αναγνωρίζει την αναγκαιότητα αυτού του έργου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου