Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη

 

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε εχθές με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη, από τον οποίο και ενημερώθηκε για σειρά θεμάτων που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Βουλευτής είχε εξαιρετική συνεργασία με τον κ. Βορίδη κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του ευχήθηκε καλή τύχη στα νέα του καθήκοντα.

Όπως ενημέρωσε τον Λάκη Βασιλειάδη ο κ. Βορίδης, ολοκληρώνεται η επεξεργασία του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

, στο οποίο μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνεται και η κατάργηση της απλής αναλογικής, η οποία οδήγησε σε εκ των πραγμάτων ακυβερνησία πολλούς Δήμους της χώρας, πριν δώσει η Κυβέρνηση λύση με τον Ν.4623/2019.

Επιπλέον, ο Λάκης Βασιλειάδης του έθεσε το αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας πολιτών για την ανασύσταση Δήμου με έδρα την Κρύα Βρύση. Όπως εξήγησε, η περίπτωση του πρώην Δήμου Κρύας Βρύσης, ο οποίος συγχωνεύτηκε στον Δήμο Πέλλας με το πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτυχίας του προγράμματος, καθώς μετά τη συγχώνευση πολλές κρατικές υπηρεσίες έφυγαν από την περιοχή, ενώ τις ακολούθησαν ΔΕΚΟ, τράπεζες κ.α. Ο τόπος που γνώριζε ανάπτυξη ερήμωσε μέσα σε λίγο καιρό. Η σχετική Επιτροπή Αγώνα συλλέγει ήδη στοιχεία και ολοκληρώνει τον φάκελο, ενώ υπάρχει και θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας. Ο Βουλευτής δήλωσε ότι έχει υποστηρίξει δημόσια το αίτημα των πολιτών ήδη από σχετική εκδήλωση της Επιτροπής Αγώνα τον Νοέμβριο του 2019.

Ο Υπουργός γνώριζε το ζήτημα, καθώς είχε ενημερωθεί από εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα, κατά την επίσκεψή του στην Κρύα Βρύση ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων πριν ένα χρόνο. Όπως ξεκαθάρισε στον Λάκη Βασιλειάδη, πρόκειται για κεντρικό πολιτικό ζήτημα που αφορά συνολικά την αυτοδιοίκηση και δεσμεύτηκε να επανέλθει σε νέα μελλοντική τους συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου