Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ : Απάντηση σε δημοσίευμα

 

Δημοσιεύτηκε κείμενο του κ. Γιώργου Τάνη με τίτλο «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες αγάπης», στο οποίο κατηγορεί τον Δήμο Έδεσσας ότι (α) προέβη σε ανάκληση διαδικασίας απευθείας ανάθεσης και (β) πραγματοποιεί διαδικασίες απευθείας ανάθεσης με συνοπτικές διαδικασίες, όπως κάνουν όλοι οι δήμοι της χώρας!

Λόγω του ειρωνικού ύφους του κ. Τάνη και των απαξιωτικών χαρακτηρισμών κατά του

Δήμαρχου κανονικά δεν θα έπρεπε να απαντηθεί το δημοσίευμα, αλλά επειδή η αποκατάσταση της αλήθειας είναι σημαντικότερη από τον τρόπο έκφρασης του καθενός προχωράμε στις εξής διευκρινήσεις.

Κατ’ αρχάς δεν χρειάζεται να είναι κάποιος μηχανικός για να καταλάβει ότι τα παράθυρα με παντζούρια που πρόσφεραν οι άλλοι συμμετέχοντες είναι πιο ακριβά από τα παράθυρα χωρίς παντζούρια που προσέφερε ο κ. Τάνης! Προφανώς υπήρξε αστοχία στις προδιαγραφές, κάτι που διορθώθηκε και προχωρήσαμε εκ νέου στη διαδικασία, στην οποία μπορεί να συμμετάσχει ο κ. Τάνης και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος.

Παρ’ όλα αυτά πρέπει να τονιστεί ότι ο κ. Τάνης στη συνέχεια του κειμένου του αναφέρεται σε διαδικασίες απευθείας ανάθεσης που πραγματοποιούνται συνοπτικά, στις οποίες παρ’ όλα αυτά ο Δήμος Έδεσσας δίνει δημοσιότητα σεβόμενος τα χρήματα των φορολογουμένων και την αγορά.

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων αυτής της Δημοτικής Αρχής τα πάντα γίνονται με διαφάνεια. Η διαφάνεια είναι θέμα αρχής για τη διοίκηση του Δήμου Έδεσσας και κανείς δεν μπορεί να της προσάψει το παραμικρό. Η λειτουργία μας είναι καθ’ όλα νόμιμη και απολύτως σύμφωνη με την ηθική και το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών. Εάν κάποιοι ψάχνουν να βρουν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν τότε είναι σίγουρο ότι δεν προσφέρουν σοβαρές υπηρεσίες στον Δήμο Έδεσσας, ενώ με τα αλλεπάλληλα ανώνυμα σχόλια των ιδίων σχολιαστών στους ενημερωτικούς ιστότοπους προσπαθούν να δημιουργήσουν σκόνη αλλά δεν προσφέρουν στον κοινωνικό διάλογο.

 

Σε ότι αφορά στα ερωτήματα που θέτει ο κ. Τάνης:

Η διαδικασία των βιαστικών αναθέσεων σε ώρες μη εργάσιμες εξυπηρετεί οικονομικά το Δήμο Έδεσσας;

Κάποιοι υπάλληλοι επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες προτιμούν να εργάζονται απογευματινές και βραδινές ώρες, προκειμένου να μην συγχρωτίζονται με το κοινό και τους άλλους υπαλλήλους. Αυτός είναι  ο λόγος των αναρτήσεων στη Διαύγεια κατά τις απογευματινές ώρες.

 

Ο κ. Γιάννου με ποια ιδιότητα ακυρώνει αναθέσεις για τεχνικούς λόγους και όχι η αρμόδια υπηρεσία;

Ο κ. Γιάννου είναι εκλεγμένος Δήμαρχος Έδεσσας, είτε αυτό αρέσει στον κ. Τάνη είτε όχι. Προΐσταται των υπηρεσιών, ελέγχει και καθοδηγεί το δημοτικό έργο.

 

Παίζει ρόλο η συμμετοχή μου στις εκλογές με την παράταξη του κ. Τσεπκεντζή ή έπρεπε να είμαι εγώ η κάποιο συγγενικό μου πρόσωπο με την παράταξη του κ. Γιάννου;

Όχι βέβαια! Ο μόνος λόγος για τον οποίο ακυρώθηκε η διαδικασία ήταν ότι η προσφορά του κ. Τάνη δεν ήταν ίδια με των άλλων υποψηφίων προμηθευτών. Ο κ. Τάνης πρόσφερε παράθυρα χωρίς παντζούρια ενώ οι άλλοι υποψήφιοι ανάδοχοι με παντζούρια. Οι προσφορές λοιπόν ήταν για ανόμοια πράγματα!

Εξάλλου, αν κάποιος δει τον κατάλογο των προμηθευτών και των εργοληπτών του Δήμου Έδεσσας θα διαπιστώσει εύκολα ότι δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός και οι επιλογές γίνονται βάσει των προσφορών και όχι των πολιτικών πεποιθήσεων.

 

Το νόμιμο είναι και ηθικό;

Η μέθοδος των απευθείας αναθέσεων καταρχάς είναι νόμιμη όπως παραδέχεται ο κ. Τάνης και ηθική με τον τρόπο που δημοσιοποιήθηκε. Εφαρμόζεται σε όλη την Ελληνική Επικράτεια και ο κ. Τάνης είναι ο μόνος που αμφισβητεί την λογική της, που είναι ο περιορισμός της γραφειοκρατίας για αναθέσεις που αντιστοιχούν σε μικρά ποσά.

 

Ο κ. Γιάννου είναι Δήμαρχος όλων των δημοτών;

Ναι, σε πείσμα όλων όσων προσπαθούν κάποιοι να του προσάψουν, ο κ. Γιάννου είναι δήμαρχος όλων των δημοτών και δεν ξεχωρίζει τους δημότες σε κατηγορίες ανάλογα με τη στάση τους στις εκλογές.


Μετά την αποκατάσταση της αλήθειας και την απάντηση του συνόλου των ερωτημάτων θεωρούμε σκόπιμο να μην επανέλθουμε στο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου