Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Διονύσης Σταμενίτης : Οι ιαματικές πηγές που βρίσκονται υπό το καθεστώς διαχείρισης των Δήμων θα πρέπει να παραμείνουν ως έχουν

 Νέα επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για το θέμα διαχείρισης των Ιαματικών Πηγών.

Προϋπόθεση η σύμφωνη γνώμη των Δήμων για την ένταξη των αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών στην Ανώνυμη Εταιρεία "Ιαματικές Πηγές Ελλάδος".
Σε συνέχεια των επαφών μου αναφορικά με το ζήτημα της διαχείρισης των ιαματικών πηγών, επικοινώνησα εκ νέου με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού.
Επανέλαβα τη θέση μου ότι οι ιαματικές πηγές που βρίσκονται υπό το καθεστώς διαχείρισης των Δήμων θα πρέπει να παραμείνουν ως έχουν, εκτός μόνο αν ο οικείος Δήμος αποφασίσει την ένταξη των ιαματικών πηγών στην Ανώνυμη Εταιρεία «Ιαματικές Πηγές».
Συμφωνήσαμε ότι η ίδρυση της εταιρείας διαχείρισης είναι μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία για την αξιοποίηση των αναξιοποίητων πηγών και όσων δεν είναι αναγνωρισμένες και αυτός είναι ο βασικός σκοπός που καλείται να εξυπηρετήσει το νέο νομοσχέδιο.
Η θέση ότι η αντιμετώπιση των ήδη αναγνωρισμένων πηγών θα πρέπει να είναι διαφορετική υιοθετήθηκε και από τις δύο πλευρές.
Στο πλαίσιο αυτό ενημερώθηκα ότι θα υπάρξει πρόβλεψη στο σχέδιο νόμο ώστε οι ήδη αναγνωρισμένες πηγές, όπως τα Λουτρά Πόζαρ, να εντάσσονται στην εταιρεία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος» μόνο στην περίπτωση που υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του οικείου Δήμου.
Υιοθετείται έτσι η πρόταση που καταθέσαμε από κοινού με το Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Μπάτση σε συνάντηση μας στο Υπουργείου Τουρισμού με τον Υπουργό κ. Θεοχάρη και τη Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Λοϊζου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου