Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Αγαθη Μακρίδου : Οι αρνητές της μάσκας και η κάθε λογής ψευδείς ειδήσεις φέρουν την κύρια ευθύνη για την κατάσταση

 

Περι Μετρων Διαπιστώνω την έντονη αποδοκιμασία μερίδας πολιτών σε σχέση με τα μέτρα, η οποία ως ένα βαθμό είναι εύλογη και κατανοητή λόγω της κόπωσης που επήλθε στην κοινωνία και την οικονομία από την έκτακτη συγκυρία πανδημίας που έτυχε σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ωστόσο , δεν μπορώ να μην θυμάμαι και να παραλείπω κατ' επιλογήν, το λεγόμενο κίνημα κατά της μάσκας ,τους αρνητές της μάσκας και τα κάθε λογής fake news (ψευδείς ειδήσεις) που διακινούνται από πέρυσι και φέρουν την κύρια ευθύνη για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η οικονομία κι η κοινωνία.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, με κόστος της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής, αγωνίζονται κατά της διασποράς του ιού εδώ κι ένα έτος. Η παραπάνω όμως κατηγορία πολιτών συνέβαλλε στην διασπορά του ιού με την άρνηση της να ακολουθήσει έστω και το πιο απλό μέτρο που ήταν η χρήση της μάσκας, με αποτέλεσμα της συμπεριφοράς τους την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων και την επιβράδυνση και ύφεση της οικονομίας.
Αν όλοι ήμασταν συνεπείς από πέρυσι στην τήρηση των μέτρων δεν θα μάτωνε παντοιοτρόπως η κοινωνία κι η οικονομία σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου