Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

✅
Ο Γιώργος Καρασμάνης, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτοντας αναφορές και παρεμβαίνοντας σε θέματα που αφορούν φορείς και πολίτες του Νομού μας.
➡️
Παραθέτουμε τις σημαντικότερες αναφορές του πρώην Υπουργού προς τους αρμοδίους Υπουργούς το τελευταίο διάστημα :
🔵
Το υπόμνημα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), σχετικά με την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών Νοεμβρίου 2020 των εμπόρων που παραμένουν κλειστοί με κρατική εντολή, από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας Αυτοτελώς Απασχολουμένων.
🔵
Την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας, σχετικά με την διαμαρτυρία του για την άνιση κατανομή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ στο πρόγραμμα ¨Διέξοδος¨.
🔵
Την επιστολή των μαθητών του Εσπερινού Λυκείου Αριδαίας, σχετικά με το αίτημα τους για την αναστολή λειτουργίας της δια ζώσης εκπαίδευσης των Εσπερινών Σχολείων, λόγω της επικινδυνότητας και της διασποράς του ιού covid-19, καθόσον πρόκειται για μαθητές που στην πλειοψηφία τους είναι ενήλικες άνω των 40 ετών, έγγαμοι με τέκνα και πολλοί έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και υποκείμενα νοσήματα.
🔵
Την επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων με την οποία καταθέτει το αίτημα των τριτέκνων οικογενειών ώστε η ιδιότητα του τριτέκνου να ισχύει ισόβια στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.
🔵
Την επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών Με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ), σχετικά με την άρση της αδικίας στις μεταθέσεις των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος που είναι γονείς τριών τέκνων.
🔵
Την επιστολή διαμαρτυρίας των Δενδροκαλλιεργητών της Τοπικής Κοινότητας Τριφυλλίου, για τα πορίσματα της επανεκτίμησης των ενστάσεων από τη χαλαζόπτωση του 2019, τα οποία είναι πανομοιότυπα με τα αρχικά και ζητούν την αποκατάσταση της αδικίας.
🔵
Το υπόμνημα του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Πέλλας, σχετικά με το αίτημα τους για χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης λόγω covid-19 στους βαμβακοπαραγωγούς, καθώς και την επίλυση άλλων προβλημάτων του κλάδου τους.
🔵
Το υπόμνημα του Συντονιστικού Παραγωγικών Φορέων Βάμβακος, σχετικά με το αίτημα τους για οικονομική ενίσχυση λόγω της μείωσης των τιμών και της οικονομικής ζημιάς που υπέστησαν στο βαμβάκι εξαιτίας της πανδημίας.
🔵
Το υπόμνημα του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, με το οποίο ζητά την άμεση οικονομική ενίσχυση των βαμβακοκαλλιεργητών λόγω της πανδημίας, εξαιτίας της χαμηλής τιμής εκκαθάρισης του βάμβακος.
🔵
Το υπόμνημα της Ένωσης Πρακτόρων ΟΠΑΠ Ν. Πέλλας, σχετικά με την διαμαρτυρία τους για την μη υπαγωγή πολλών πρακτόρων στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5, καθώς επίσης και για τα χαμηλά ποσά αποζημίωσης όσων τελικά υπάχθηκαν σε αυτή.
🔵
Το υπόμνημα του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, σχετικά με την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Γιαννιτσών.
🔵
Την επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας, σχετικά με την στελέχωση του ΣΕΠΕ Ν. Πέλλας με επιθεωρητές εργασίας από νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ αλλά και μέσω του μηχανισμού της κινητικότητας, με άμεσο στόχο την προστασία των εργαζομένων και τη σωστή λειτουργία της αγοράς και του ανταγωνισμού.
🔵
Την επιστολή της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας, σχετικά με το αίτημα τους να δοθεί παράταση και να ανοίξει η εφαρμογή ¨mybusinessSupport¨ για την υποβολή των αιτήσεων των επιχειρήσεων για την επιστρεπτέα προκαταβολή.
🔵
Την επιστολή της Δημάρχου Σκύδρας, σχετικά με επικείμενη διακοπή της λειτουργίας του τραπεζικού καταστήματος της ALPHA BANK στη Σκύδρα.
🔵
Τα υπομνήματα του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών, του Πανελλήνιου Συλλόγου Οδοντοτεχνιτών και του Πανελλήνιου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας, σχετικά με την απόσυρση των νομοθετικών ρυθμίσεων του Ν. 4763/2020 για τα κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης.
🔵
Το υπόμνημα του Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Λουτρών Πόζαρ, με το οποίο αιτείται να στηριχθούν οικονομικά οι επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων Ν. Πέλλας λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.
🔵
Την επιστολή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, σχετικά με την άρση απαγόρευσης μετακίνησης για άσκηση θήρας.
🔵
Το υπόμνημα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), σχετικά με τις προτάσεις του για την ομαλή μετάβαση των ενήμερων δανείων στην επόμενη μέρα.
🔵
Το υπόμνημα των Πωλητών Λαϊκών Αγορών στο Τμήμα Βιομηχανικών Προϊόντων Ν. Πέλλας, σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τότε που οι επιχειρήσεις τους τέθηκαν σε αναστολή λόγω της πανδημίας και την προώθηση των προτάσεων τους για την ανακούφιση του κλάδου τους.
🔵
Την επιστολή Ομάδας Κατοίκων Πρώην Καποδιστριακού Δήμου Πέλλας, σχετικά με πρόβλημα κατά την καταχώρηση των στοιχείων τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης, εξαιτίας λάθους του συστήματος στον ταχυδρομικό κώδικα.
🔵
Το υπόμνημα του Συλλόγου Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΣΕΑΣ) Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, σχετικά με την χορήγηση της επιστρεπτέας προκαταβολής 5, καθώς επίσης και επίλυση των μεγάλων προβλημάτων στην ροδακινοκαλλιέργεια.
✅
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο Γιώργος Καρασμάνης συνεχίζει την επικοινωνία με τους αρμοδίους Υπουργούς, για την επίλυση των ανωτέρω θεμάτων που έχει αναδείξει με τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου