Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΚΛΗΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ.

 

Προκειμένου να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η διαδικασία μετάκλησης πολιτών τρίτων χωρών για απασχόληση στις αγροτικές εργασίες, ο Γιώργος Καρασμάνης όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τις αρχές του μήνα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους Υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες όπως: τον Αναπληρωτή Υπ. Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον Υπ. Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, τον Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου Παναγιώτη Μηταράκη, τον Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλο Γεωργιάδη, καθώς επίσης και τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό.

Χθες μάλιστα όπως ενημέρωσε τον Γιώργο Καρασμάνη ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, έπειτα από συγκεκριμένες προτάσεις αυστηρής τήρησης όλων των υγειονομικών μέτρων ξεπεράσθηκαν οι έντονες ενστάσεις από την επιτροπή covidκαι σε ευρεία σύσκεψη που ακολούθησε με όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς το ζήτημα προχώρησε αρκετά και ευελπιστεί την προσεχή εβδομάδα να ξεκινήσει η διαδικασία μετάκλησης αλλοδαπών για απασχόληση στις αγροτικές εργασίες κατά  παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, όπως ακριβώς έγινε πέρυσι.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου