Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Δραστηριότητες του Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενιτη


Διονύσης Σταμενίτης 

Την Παρασκευή στη Δημοτική Ενότητα Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας και το Σάββατο στη Δημοτική Ενότητα Κύρρου του Δήμου Πέλλας συζήτησα με τους παραγωγούς για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν απο τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι τα δένδρα (συμπύρηνα ροδάκινα, νεκταρίνια, επιτραπέζια, δαμάσκηνα, βερίκοκα) έχουν επηρεαστεί. Οι σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που προηγήθηκαν του παγετού, είχαν ως αποτέλεσμα να ανθίσουν οι πρώιμες ποικιλίες και με την εκδήλωση του παγετού αυτές να υποστούν ζημιά.
Παράλληλα, οι παραγωγοί μου μετέφεραν την αγωνία τους και για τις όψιμες ποικιλίες στις οποίες ακόμα δεν είναι δυνατό να ελεγχθεί η ζημιά καθώς θα είναι ορατή με την πάροδο του χρόνου.
Σε επικοινωνία μου με την Προισταμένη του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας κ. Παππά, ενημερώθηκα ότι τις επόμενες ημέρες τα κλιμάκια του Οργανισμού θα προχωρήσουν στις εκτιμήσεις σε ολόκληρο το Νομό Πέλλας, προκειμένου να διαπιστωθεί το είδος και το μέγεθος των ζημιών.
Επίσης, σε τηλεδιάσκεψη που θα έχουμε την Τρίτη οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Πέλλας με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο θα τεθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου