Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Διονύσης Σταμενίτης: «Προχωράει η αποζημίωση λόγω COVID-19 για τομάτα και αγγούρι»

 

Επικοινωνία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε σήμερα Δευτέρα 01 Φεβρουαρίου 2021, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης αναφορικά με το ζήτημα της αποζημίωσης των οπωροκηπετυικών, τα οποία παρουσίασαν απώλειες λόγω της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων όπως η  μείωση των συμμετεχόντων παραγωγών στις λαϊκές αγορές και η αναστολή της δραστηριότητας για αυτούς που απαιτείται η μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής, το Υπουργείο έχει ήδη καταθέσει αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών για αποζημίωση της τομάτας και του αγγουριού. Εν συνεχεία το Υπουργείο Οικονομικών θα προωθήσει το σχετικό αίτημα στην αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να εγκριθεί και να προχωρήσουν οι καταβολές των αποζημιώσεων.

Αναφορικά με τις καλλιέργειες όπως μελιτζάνα, πιπεριά και φασολάκι, η επίσημη ενημέρωση από το ΥΠΑΑΤ είναι ότι βάσει των στοιχείων τα δύο πρώτα (μελιτζάνα, πιπεριά) δεν παρουσιάζουν μείωση τέτοια που να δικαιολογεί την ένταξη τους σε πακέτο αποζημιώσεων ενώ για το φασολάκι πράγματι έχει παρατηρηθεί μείωση και βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σταμενίτης έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών οπωροκηπευτικών καλλιεργειών ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, οπότε και παρατηρήθηκαν οι πρώτες απώλειες. Επιπροσθέτως τον περασμένο Οκτώβριο, σε συνεργασία με τους παραγωγούς και τους συνεταιρισμούς του Νομού Πέλλας, κατέθεσε αναλυτικά στοιχεία σχετικά με την περιορισμένη διάθεση των προϊόντων και τη μείωση των τιμών πώλησης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου