Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Διονύσης Σταμενίτης : Ανάγκη για αλλαγή των κριτηρίων ένταξης στο πρόγραμμα Εξoικονομώ

Με κεντρικό θέμα την αλλαγή των κριτηρίων ένταξης στο πρόγραμμα Εξοικονομώ πραγματοποίησα χθες (01.02.2021) συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα.

Με γνώμονα η ένταξη στο Πρόγραμμα να πραγματοποιείται ταυτόχρονα με πιο δίκαιο και πιο λειτουργικό τρόπο, κατέθεσα ολοκληρωμένη πρόταση αναπροσαρμογής, η οποία βασίζεται στο μοντέλο μοριοδότησης με κριτήρια:
1. Ηλικία του κτίσματος που επιλέγεται.
2. Ποσοστό ενεργειακής αναβάθμισης κτίσματος (με σκοπό τα κτίσματα με χαμηλότερη ενεργειακή κλάση να προηγούνται ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο εύρος αναβάθμισης).
3. Εισοδηματικά κριτήρια.
4. Και τέλος, ένταξη και των κτισμάτων που χρησιμοποιούνται για επαγγελματική χρήση ώστε και το ποσοστό αυτό των κτισμάτων να συμβάλλουν στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος της χώρας.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκας αναγνώρισε ότι πράγματι υπάρχει ανάγκη για αλλαγή και για το λόγο αυτό το Υπουργείο, μέσα από τη διαβούλευση και τη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς θα προχωρήσει στις απαιτούμενες διορθώσεις με σκοπό ένα πιο ευέλικτο και με συγκεκριμένη μεθοδολογία σύστημα.
Ολόκληρο το δελτίο τύπου: https://stamenitis.gr/programma_eksoikonomw/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου