Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Επίδομα 534 ευρώ Ποιοι εργαζόμενοι «κόβονται» και ποιοι πληρώνονται

  Η μείωση του αριθμού των αναστολών των συμβάσεων εργασίας και των εργαζομένων που λαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού θα συνεχιστεί και τον μήνα Απρίλιο. Ήδη από τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση έβαλε «φρένο» στους δικαιούχους αποζημίωσης ειδικού σκοπού 534 ευρώ, με την καθιέρωση της προαναγγελίας των αναστολών συμβάσεων, ενώ τον Μάρτιο προστέθηκαν νέες προϋποθέσεις για την ένταξη στο μέτρο. Να σημειωθεί ότι από τον Μάρτιο στο μέτρο αναστολής σύμβασης τέθηκε για πρώτη φορά και προϋπόθεση τζίρου της επιχείρησης.

Έτσι, όσες επιχειρήσεις δεν ήταν επιλέξιμες λόγω τζίρου, δεν μπορούσαν να υποβάλλουν δηλώσεις αναστολών για τον Μάρτιο. Υπενθυμίζεται πως οι αναστολές Μαρτίου αφορούσαν εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί έως 31/01/2021.

Οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση τέθηκε σε αναστολή κατά τον Μάρτιο εξαιτίας του lockdown για τη νόσο COVID-19 θα λάβουν εντός του Απριλίου το επίδομα ύψους έως 534 ευρώ.

Η καταβολή του επιδόματος για τις αναστολές γίνεται συνήθως μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα άρα η πληρωμή αναμένεται περί τις 10 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε αναστολή για το μήνα Απρίλιο θα τεθούν μόνο οι εργαζόμενοι των κλειστών επιχειρήσεων με κρατική εντολή καθώς τα δημοσιονομικά περιθώρια στενεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου