Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Οδικός άξονας και χρηματοδοτήσεις Δήμων στη συνάντηση με Υπ. Υποδομών & Μεταφορών κ. Καραμανλή

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησα συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή με σκοπό την εξέταση των ζητημάτων που αφορούν το Νομό Πέλλας.

Ενημερώθηκα από τον Υπουργό ότι τα αιτήματα που είχα καταθέσει σε συνεργασία με τους Δήμους τον περασμένο Σεπτέμβριο για χρηματοδοτήσεις των Δήμων Πέλλας και Αλμωπίας του Νομού Πέλλας έχουν εγκριθεί.
Συγκεκριμένα:
1. Για το Δήμο Πέλλας εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 385.000 ευρώ.
2. Για το Δήμο Αλμωπίας ύψους 300.000 ευρώ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ευχαρίστησα τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή για την απόφαση του να υλοποιηθεί το έργο του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα είτε μέσω χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης είτε μέσα από σχήματα ΣΔΙΤ.
Με την απόφαση αυτή ξεμπλοκάρει και μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή του Νομού Πέλλας και για τους πολίτες της.
Ταυτόχρονα συζητήσαμε για το ζήτημα των απαλλοτριώσεων επισημαίνοντας την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να αποκλειστεί κάθε περιθώριο να χαθεί χρόνος. Άλλωστε υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο έχει χαρακτηρίσει την κατασκευή του οδικού δικτύου ως έργο εθνικής σημασίας, εντάσσοντάς το στο άρθρο 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων
Ολόκληρο το δελτίο τύπου εδώ: https://stamenitis.gr/ypodomes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου