Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» των Δήμων της Π.Ε.Πέλλας για τον ένα χρόνο της πανδημίας

     Ένας χρόνος πανδημία. Ένα χρόνο μετά το πρώτο κρούσμα πανδημίας στην χώρα μας η κατάσταση παραμένει δραματική.

     Σε αυτό το διάστημα :

     Είδαμε το σύστημα υγείας να καταρρέει, λόγω των χρόνιων πολιτικών υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης, οδηγώντας σε χιλιάδες νεκρούς. Οι συνάνθρωποί μας θα μπορούσαν να  σωθούν από ένα δωρεάν σύστημα

υγείας, που θα επένδυε  στην πρόληψη και όχι στην μετατροπή των δομών υγείας για μία νόσο.

    Είδαμε να ακυρώνονται ραντεβού ευπαθών ομάδων στα εξωτερικά ιατρεία αλλά και στα χειρουργεία. Το γεγονός αυτό δημιουργεί πάμπολλα προβλήματα στον γενικό πληθυσμό.

    Είδαμε να αυξάνεται η ανεργία, η φτώχεια, η ψυχολογική κατάρρευση. Οι μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι στο εμπόριο και τον επισιτισμό βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ζώντας την ανασφάλεια και την συσσώρευση χρεών, αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν την επόμενη μέρα.

     Είδαμε τα σχολεία όλων των βαθμίδων κλειστά για μήνες, με  μαθητές και εκπαιδευτι-κούς να πασχίζουν να κρατήσουν σε ένα επίπεδο την μαθησιακή διαδικασία.

     Οι παραπάνω καταστάσεις είναι τραγικά εμφανείς γιατί, ενώ υπήρχαν διαβεβαιώσεις των ειδικών για το δεύτερο αλλά και για το τρίτο κύμα που είναι σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας μας, παρόλο το σκληρό lock dawn, δεν πάρθηκαν άλλα μέτρα.

      Από την αρχή της πανδημίας διεκδικήσαμε με όλες της μορφές δράσεις, από ανακοινώ-σεις μέχρι εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, όλων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων που πλήττονται άμεσα.

      Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε :

      -- Nα γίνουν  μαζικοί έλεγχοι σε χώρους δουλειάς, επιβολή μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε αυτούς τους εργασιακούς χώρους, που αποδεδειγμένα έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης.

      -- Να εξασφαλιστούν τα αναγκαία, σύγχρονα και ασφαλή εμβόλια για τον πληθυσμό.

      -- Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού. Να καλυφθούν οι θέσεις όλων των δομών υγείας, με κεντρικό σχεδιασμό.

      -- Να γίνει επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας για να μην μετατραπούν τα νοσοκομεία σε δομές για μία νόσο.

      Μην αφήσουμε στα χέρια της κυβέρνησης την πανδημία ως αφορμή για να περάσει αντεργατικά τερατουργήματα και να αξιοποιήσει την στοχοποίηση και καταστολή.

      Να ενώσουμε τις φωνές μας  με τις φωνές των εργαζομένων, των γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία, των μαθητών και εργαζομένων σε σχολεία και πανεπιστήμια, σε όλους τους εργασιακούς χώρους για την ενίσχυσή τους, τόσο σε υποδομές, όσο και σε μόνιμο προσωπικό.

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕ.

ΒΑΛΤΕ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΤΕ ΔΥΝΑΤΑ. 

 

 

                                                                         Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

                                            Δήμου Αλμωπίας :  Δρόσογλου Σταύρος - Επικεφαλής Παράταξης

                                            Δήμου Έδεσσας    :  Τσιτσάγκας Χαράλαμπος   -   Δημ.Σύμβουλος

                                            Δήμου Πέλλας       :  Παπαδοπούλου Ολυμπία  -      «            «

                                            Δήμου Σκύδρας     :  Σουμελίδης Γιάννης             -      «            «     

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου