Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Λάκη Βασιλειάδης: Νέα πληρωμή ΕΛΓΑ τέλος Μαρτίου -Θέμα ζημιών από παγετούς σε πολλές καλλιέργειες

 Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε σήμερα με την προϊσταμένη του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Βέροια κ. Μαρία Παππά, από την οποία και ενημερώθηκε για τις επικείμενες πληρωμές του Οργανισμού. Μέχρι στιγμής η επόμενη πληρωμή είναι προγραμματισμένη για το τέλος του μήνα και αφορά σε αποζημιώσεις για καταστροφές από βροχοπτώσεις, χαλάζι κλπ.

Από την Π.Ε. Πέλλας συμπεριλαμβάνονται στην πληρωμή οι περισσότερες (πλην ελαχίστων) Τοπικές Κοινότητες, ενώ αρκετοί από τους παραγωγούς που δεν έχουν πάρει πορίσματα, θα τα λάβουν στις επόμενες ημέρες.

Επιπλέον, ο Λάκης Βασιλειάδης μετέφερε στην κ. Παππά την αγωνία των παραγωγών για ζημιές σε καλλιέργειες που οφείλονται σε παγετούς. Η κ. Παππά τον ενημέρωσε ότι η ζημιά ήδη διαπιστώνεται και οι γεωπόνοι έχουν αρχίσει τις επισημάνσεις, ενώ αναμένονται κάποιες αναγγελίες (πχ σε βερίκοκα).

Ο Βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πληρωμή αυτή έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων που αφορούσαν παγετούς, με αποτέλεσμα αυτή τη χρονιά να ολοκληρώνονται οι πληρωμές αρκετά νωρίς και στο 100%. Αυτό οφείλεται στις διαρκείς παρεμβάσεις μας, την εξαιρετική δουλειά από τη Διοίκηση και τις υπηρεσίες του Οργανισμού και φυσικά στη βούληση και την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να μπει τάξη στη λειτουργία του ΕΛΓΑ.

Με σταθερά βήματα, μπαίνουν οι βάσεις για ένα σύστημα ασφάλισης των καλλιεργειών που θα λειτουργεί προς όφελος των παραγωγών, του πρωτογενούς τομέα και συνεπώς της χώρας. Με την υπό σχεδιασμό νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για ένα νέο σύστημα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, που θα βασίζεται στην έγκαιρη και εξατομικευμένη εκτίμηση των ζημιών, κάνοντας χρήση της μεθοδολογίας και των γεωπόνων του ΕΛΓΑ αλλά και των Περιφερειών (ΔΑΟΚ), θα καλύπτονται όλες οι περιπτώσεις που δεν συμπεριλαμβάνονται στον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Έτσι, θα μπορούμε να μιλάμε για δίκαιες, αποτελεσματικές και ανταποδοτικές για το δημόσιο αποζημιώσεις.»

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου