Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Αγώνας θρίλερ Μπάρτσα -Σεβίλλη .. το παραμύθι είχε τελικά δράκο τον Πικέ !!

 Στη ρεβάνς των ημιτελικών με τη Σεβίλλη στο «Καμπ Νόου» οι Καταλανοί σημείωσαν τη μεγάλη ανατροπή, καθώς ισοφάρισαν αρχικά το σκορ του πρώτου αγώνα (2-0) και στην παράταση βρήκαν και τρίτο γκολ, φτάνοντας στο επιβλητικό 3-0 που τους έδωσε το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό!

Οι «μπλαουγκράνα» προηγήθηκαν νωρίς με τον Ντεμπελέ (15'), πίεσαν πολύ για το δεύτερο γκολ και το ματς οδηγήθηκε στην... κόψη του ξυραφιού. Οι Ανδαλουσιάνοι, μάλιστα, θα μπορούσαν να είχαν

«καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση, αλλά ο Οκάμπος δεν κατάφερε να νικήσει τον Τερ Στέγκεν από το σημείο του πέναλτι στο 73ο λεπτό και το ματς παρέμεινε «θρίλερ» έως το φινάλε.

Τη λύση για τη «Μπάρτσα» έδωσε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζεράρ Πικέ, ο οποίος έκανε το 2-0 με καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Γκριεζμάν κι έστειλε τον αγώνα στην παράταση. Στο έξτρα 30λεπτο η Μπαρτσελόνα εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό της πλεονέκτημα (είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη απ το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φερνάντο), έφτασε και σε τρίτο γκολ με τον Μπρέιθγουεϊτ στο 95' κι ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή. Η Σεβίλλη ολοκλήρωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε στο 103' και ο Λουκ Ντε Γιόνγκ.

Η «Μπάρτσα» προκρίθηκε στον 42ο τελικό στην ιστορία της, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Σεβίλλης και συγκεκριμένα στο στάδιο «Καρτούχα» στις 17 Απριλίου. Στο άλλο ζευγάρι Λεβάντε και Αθλέτικ Μπιλμπάο αναμετρώνται σήμερα στη Βαλένθια, με το 1-1 του πρώτου ματς να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς. 

Οι γηπεδούχοι δεν έχουν φτάσει ποτέ στην ιστορία τους σε τελικό κυπέλλου και δικαίως αντιμετωπίζουν το ματς ως μία μοναδική πρόκληση και ευκαιρία ταυτόχρονα. Οι Βάσκοι, πάλι, αν καταφέρουν να περάσουν, θα καταγράψουν ένα μάλλον... ακατάρριπτο παγκόσμιο ρεκόρ, αφού θα παίξουν δύο τελικούς κυπέλλου μέσα σε δύο εβδομάδες (στις 03/04 είναι προγραμματισμένος ο τελικός της περσινής διοργάνωσης, όπου τα «λιοντάρια» θα αντιμετωπίσουν τη Ρεάλ Σοσιεδάδ)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου