Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Αλμωπίας

Ο Δήμος Αλμωπίας προχωράει άμεσα, στην κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Αλμωπίας, έργο προϋπολογισμού ύψους 111,082,63€.

Δημιουργούμε ισότιμες συνθήκες και εξοπλίζουμε τις σχολικές υποδομές με τις σύγχρονες προδιαγραφές υποδοχής ΑμεΑ, προκειμένου να διασφαλιστεί

η αυτόνομη και ασφαλής προσπέλαση των Ατόμων με Αναπηρία (ράμπες και ειδικοί χώροι υγιεινής) σε όλους του εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των κτιρίων.

Η κατασκευή ραμπών για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Αλμωπίας, θα πραγματοποιηθεί στις εξής σχολικές μονάδες: 1ο και 4ο Νηπιαγωγείο Αριδαίας, 4ο Δημ. Αριδαίας, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας, Δημ. Σχολείο και Γυμνάσιο Προμάχων, καθώς και στο Γυμνάσιο της Πολυκάρπης, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε ακόμη περισσότερους δημόσιους χώρους.

Ακόμη, υλοποιείται η ανακατασκευή και η διαρρύθμιση των χώρων υγιεινής ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες με σκοπό την βελτίωση των υποδομών της Α/βάθμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αλμωπίας. Πιο αναλυτικά, οι νέοι χώροι υγιεινής και οι επεμβάσεις σε ήδη υπάρχοντες, θα υλοποιηθούν στις σχολικές μονάδες: 1ο ,2ο ,3ο και 4ο Νηπιαγωγείο Αριδαίας, στο 1ο , 3ο και 4ο Δημ. Αριδαίας, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας, Δημ. Σχολείο Προμάχων, στο Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο Εξαπλατάνου, στο Γυμνάσιο της Πολυκάρπης, στο Γενικό Λύκειο Αριδάιας και στο ΕΠΑΛ και Εσπερινό ΕΠΑΛ Αριδαίας.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής, είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας, της λειτουργικότητας και της ασφάλειας όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Αλμωπίας, αναβαθμίζοντας διαρκώς τους κοινόχρηστους χώρους και την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου