Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Εδεσσας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 Ίσα δικαιώματα στη δουλειά, την εκπαίδευση, το σπίτι, τη συμμετοχή στα κοινά, την κοινωνία! Αυτό είναι το μήνυμα της 8η Μαρτίου, της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, που είναι επέτειος των αγώνων και των κατακτήσεων των γυναικών όλου του κόσμου.

Παρά τα πολλά και σημαντικά βήματα που έχουν γίνει είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν σε αρκετές ακόμα χώρες του κόσμου. Στην χώρα μας έχουμε προχωρήσει σημαντικά

στα θέματα της ισότητας, όμως η υπερδεκαετής οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας ανέδειξε ότι το ποσοστό ανεργίας των γυναικών είναι μεγαλύτερο από των ανδρών.

Ο Δήμος Έδεσσας τιμά και στηρίζει τον καθημερινό αγώνα των γυναικών και προσπαθεί μέσα από τις κοινωνικές του δομές, όπως είναι το Βοήθεια στο Σπίτι, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, το ΚΑΠΗ και τις κοινωνικές του δράσεις, να παρέχει όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις που θα τους επιτρέπουν να ανταποκριθούν στους πολλαπλούς και δύσκολους ρόλους της μητέρας, της συζύγου, της εργαζόμενης και του ανθρώπου με οικονομική και κοινωνική ζωή.

Είναι μία ημέρα που μας θυμίζει ότι ο αγώνας για πραγματική ισότητα πρέπει να είναι συνεχής και καθολικός, τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες, γιατί στο ουσιαστικό «γυναίκα» ο καθένας μας μπορεί να δει την μάνα, τη γυναίκα, την αδερφή, την κόρη!

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!

 

 

 

Δημήτρης Γιάννου

Δήμαρχος Έδεσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου