Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Διονύσης Σταμενίτης : Λαϊκές αγορές Κοινοβουλευτική αναφορά και επικοινωνία με το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή

Με κοινοβουλευτική μου αναφορά προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη μετέφερα τις προτάσεις της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας – Θράκης για το επικείμενο σχέδιο νόμου σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών και του υπαίθριου εμπορίου.

Παράλληλα επικοινώνησα εκ νέου με το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Σταμπουλίδη, προκειμένου να ενημερωθώ για το σχεδιασμό του Υπουργείου σχετικά με το ζήτημα.
Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας μου με το Γενικό Γραμματέα σημείωσα ότι οι προτεινόμενες αλλαγές φέρνουν ανακατατάξεις, οι οποίες προβληματίζουν τους παραγωγούς των λαϊκών. Πρόκειται, εκτός των άλλων, και για τα ζητήματα που αφορούν τη διατήρηση της ποσόστωσης των συμμετεχόντων (συμμετοχή 50 – 50 παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών οπωρολαχανικών και βιομηχανικών ειδών) αλλά και ζητήματα όπως ο τρόπος έκδοσης και η ισχύς των αδειών ανά συγκεκριμένες κατηγορίες.
Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο της διαβούλευσης ζήτησα την αναλυτική επεξεργασία των σημείων που προκαλούν ερωτήματα καθώς είναι απαραίτητο να καταλήξουμε σε ρυθμίσεις που από τη μια θα ευνοούν τη λειτουργία των λαϊκών και θα εκσυγχρονίζουν το πλαίσιο, και από την άλλη θα προστατεύουν τους επαγγελματίες του κλάδου και τους καταναλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου