Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Α. Τζιτζικώστας: «Ενισχύουμε το εθνικό σύστημα υγείας, εξοπλίζουμε με 20 σύγχρονα μηχανήματα το νοσοκομείο ‘Γ. Γεννηματάς’ της Θεσσαλονίκης»

 

Με σύγχρονα μηχανήματα εξοπλίζει το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός αποτελείται από 16 διαφορετικά είδη και συνολικά 20 τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα.

«Αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια για να ενισχύσουμε με σύγχρονο εξοπλισμό και μέσα όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας. Ήδη, μέσα σε λίγους μήνες, έχουμε ολοκληρώσει έναν πρώτο κύκλο εξοπλισμού και συνεχίζουμε έχοντας σε απόλυτη προτεραιότητα την υγεία των πολιτών και την ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας. Παρέχουμε τα κατάλληλα μέσα και διαμορφώσουμε τις βέλτιστες δυνατές συνθήκες για το έργο των γιατρών και των νοσηλευτών μας, ενώ διαμορφώνουμε ένα ασφαλές περιβάλλον σύγχρονης περίθαλψης και νοσηλείας των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας. Διαθέτουμε 80 εκ. ευρώ συνολικά για τον εξοπλισμό των νοσοκομείων, αλλά και για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν όλες οι δομές υγείας, αλλά και να αντιμετωπίσει το σύστημα υγείας με επάρκεια την πανδημία του κορονοϊού», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο εξοπλισμός για το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» περιλαμβάνει έναν κεντρικό σταθμό παρακολούθησης με 12 μόνιτορ και τηλεμετρία, πέντε αναπνευστήρες, υπερηχοτομογράφο καρδιολογικό μεδυνατότητα stressecho και strainrate συνοδευόμενο από τρεις κεφαλές (phasedarray, linear, διοισοφάγειο), τρεις κλίνες ΜΕΘ τύπουFULLCHAIR με ενεργοποιημένη ζυγαριά, τρειςχειρουργικές τράπεζες, κρυοστάτη (ψυκτικός μικροτόμος), διαστολέα κοιλίας, δυο αεροτρύπανα, σύστημα ενδοσκοπικής ουρολογίας-εξωσκοπικής μικροχειρουργικής ανοικτού τύπου, φορητό ακτινοσκοπικό C-arm, δυο θερμοκοιτίδες με φωτοθεραπεία, ενδοσκοπικό σύστημα λαπαροσκοπικών ουρολογικών εφαρμογών και ανωτέρου πεπτικού, πύργο ενδοσκόπησης και καταγραφής, φορητόυπερηχοτομογράφο για χειρουργεία, μονάδα ουροδυναμικού ελέγχου, αυτόματοσύστημα ταχείας ταυτοποίησης μικροβίων και μυκήτων με τη μέθοδο σπεκτροφωτομετρίαςμαζών, χειρουργικό μικροσκόπιομικροχειρουγικώνεπεμβασεων, ενδοσκοπικό πύργο αρθροσκοπικής χειρουργικής και κλίβανο ταχείας αποστείρωσης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου