Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Ο Λάκης Βασιλειάδης στον Άδωνι Γεωργιάδη για τις Λαϊκές Αγορές

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για να του μεταφέρει τους προβληματισμούς του και την ανησυχία εκατοντάδων παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών της Πέλλας και όλης της Ελλάδας με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει για το επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου για τις Λαϊκές Αγορές.

Παρά τα όσα ακούγονται, ο Υπουργός διαβεβαίωσε το Βουλευτή ότι βρίσκονται διαρκώς σε επικοινωνία με τους φορείς του κλάδου και θα συνεχίσουν να συζητούν με τους εκπροσώπους παραγωγών και πωλητών ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι της αποδοχής τους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στόχος του Υπουργείου είναι να λύσει προβλήματα και όχι να δημιουργήσει περισσότερα.

Το νομοσχέδιο βγαίνει σε δημόσια διαβούλευση, κατά την οποία θα καταστεί σαφές ότι σκοπός του είναι η εύρυθμη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών και η προστασία του κοινωνικού τους χαρακτήρα. Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο αναμένει τις προτάσεις και τα σχόλια που θα προκύψουν από τη διαβούλευση και, εάν υπάρξει σχετική ανάγκη, θα προβεί σε βελτιώσεις.

Άλλωστε η ολοκλήρωσή του πριν την τελική ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής περνά μέσα και από την επεξεργασία του από την αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου -της οποίας ο Λάκης Βασιλειάδης είναι μέλος- όπου θα προσκληθούν και οι φορείς, ώστε μέσα από παραγωγικό διάλογο να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Να είναι σίγουροι οι παραγωγοί & πωλητές μας ότι εργαζόμαστε προς όφελός τους και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να νιώθουν ότι απειλούνται. Από τη μεριά μου, δεν θα επιτρέψω σε καμία περίπτωση να θιγούν τα κεκτημένα των εκατοντάδων παραγωγών & πωλητών της Πέλλας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου