Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Νίκος Θωμαϊδης : Ο Πρωθυπουργος Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλευρό των αγροτών

 Ήμουν βέβαιος πως ο Πρωθυπουργός και η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα επιδείκνυαν ταχύτατα αντανακλαστικά στην μεγάλη και πρωτόγνωρη καταστροφή που έπληξε τις δενδρώδης καλλιέργειές στην περιοχή μας αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα...

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Βρεθήκαμε τις πρώτες μέρες του Απριλίου αντιμέτωποι με ένα ακόμα, δυστυχώς, ακραίο καιρικό φαινόμενο -έναν σπάνιο παγετό- ο οποίος επέφερε σημαντικές ζημιές στην αγροτική παραγωγή σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.
«Έχω, ήδη, ζητήσει και θα λάβει χώρα από τη Δευτέρα μία έκτακτη Σύσκεψη μεταξύ του ΕΛΓΑ, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να δρομολογήσουμε τις διαδικασίες για μία, ακόμα, έκτακτη οικονομική ενίσχυση του ΕΛΓΑ» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να προσθέσει ότι η καταγραφή θα γίνει γρήγορα και οι αποζημιώσεις θα δοθούν με ταχύτητα.
«Όπως έχουμε αποδείξει στο παρελθόν, όπου υπάρχει ανάγκη θα στηρίξουμε με περαιτέρω πόρους και οι εκταμιεύσεις θα γίνουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα, έτσι ώστε, να μπορείτε να είστε έτοιμοι για την επόμενη χρονιά. Μιλάμε για καλλιέργειες ανταγωνιστικές, εξαγωγικές, οι οποίες στην ουσία σηματοδοτούν την αγροτική παραγωγή του μέλλοντος. Και θέλουμε να είμαστε πάντα κοντά σας, να ξέρετε ότι έχετε δυνατότητα να συνεχίσετε να επενδύετε σε αυτό το οποίο κάνετε και σε αυτό το οποίο αγαπάτε» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου