Κυριακή, 4 Απριλίου 2021

Αντιδημαρχος Χατζηγιαννίδης Χρήστος : Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων!

Τα αδέσποτα ζώα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα σε όλη την Ελλάδα και ειδικά σε δήμους αγροκτηνοτροφικους όπως ο δικός μας.

Ο πληθυσμός αδέσποτων οφείλεται στο μεγαλύτερο μέρος στην ανευθυνότητα και την ασυνείδητη συμπεριφορά ανθρώπων που εγκαταλείπουν τα ζώα τους όταν τα βαρεθούν, ή αρρωστήσουν ή γεράσουν ή που ξεφορτώνονται τα μικρά που προκύπτουν από ανεπιθύμητες γέννες.
Οι Δήμοι, που έχουν την αρμοδιότητα και την υποχρέωση να διαχειρίζονται το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, βρίσκονται σε μεγάλη δυσκολία.
Όσα αδέσποτα και αν στειρώνονται, διαρκώς εγκαταλείπονται καινούρια στους δρόμους.
Αρωγός στην προσπάθεια μείωσης του αριθμού αλλά και στην περίθαλψη και τη φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα είναι η φιλοζωική της Αριδαίας ”Ελπίδα”
Στον Δήμο μας, παρότι γίνονται τεράστιες προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος , ο αριθμός των αδέσποτων που ζουν στους δρόμους είναι ελεγχόμενος, χάρη στη μεγάλη και συστηματική προσπάθεια που καταβάλλεται από τον πρόεδρο της φιλοζωικής κ. Παραστατίδη Φωτη .
Ο Δήμος καταβάλει κάθε χρόνο περίπου 50.000€ ώστε να υπάρχει κτηνιατρική κάλυψη και στειρώσεις.
Από την αρχή της θητείας μας έως και 31-1-2021 (16 μήνες )έχουμε μαζέψει επίσημα στοιχεία από την υπηρεσία του δήμου τα οποία στέλνονται και στο υπουργείο που αφορούν τις δράσεις στον τομέα της διαχείρισης αδέσποτων ζώων στον δήμο ΑΛΜΩΠΙΑΣ .
Μέχρι σήμερα έχουμε ξεπεράσει τις 600 κτηνιατρικές πράξεις στα αδέσποτα του δήμου μας .
Τιμώντας σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, ας στείλουμε ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αγάπης.
Επισυνάπτουμε λόγω της ημέρας και ένα πολύ μικρό φωτογραφικό υλικό από αδέσποτα της ΑΛΜΩΠΙΑΣ τα οποία υιοθετήθηκαν από οικογένειες και από τον δρόμο βρέθηκαν σε αγκαλιές .
Υιοθετήστε αδέσποτα ζώα, στειρώστε τα ζώα σας και φροντίστε για την ευημερία τους.
Θα σας το ανταποδώσουν με μια ανεκτίμητη σχέση ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου