Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

“Τό νόημα τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδος” ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

    Διαδικτυακή ομιλία του  Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.Ιερόθεου

Την     Παρασκευή 23  Απριλίου 2021 και ώρα 20:00 ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος θα μιλήσει, στο πλαίσιο του προγράμματος «Έδεσσα Δικτυωμένος Δήμος». Τίτλος της ομιλίας “Τό νόημα τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδος”. Παράλληλα Ο Σεβασμιότατος θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από σύνδεσμο (link) που θα διαμοιραστεί στους συμμετέχοντες.

Εγγραφές στον σύνδεσμο: https://forms.gle/wb5ERZFHz7tvR7Cq6

Σύνδεσμος (link) παρακολούθησης: https://youtu.be/3gDnS42n82E

 

Βιογραφικό

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, με βαθμό "Άριστα".

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1971 και Πρεσβύτερος το 1972 υπό του Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Καλλινίκου. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στην Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας (1969 - 1987).

Τη περίοδο 1988 - 1990 διακόνησε ως Καθηγητής στην Μπελεμέντειο Θεολογική Σχολή «Άγιος Ιωάννης Δαμασκηνός» του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Δίδαξε ως Επισκέπτης Καθηγητής στις Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, στο Τακόμα της πολιτείας της Ουάσινγκτον καθώς και στο Λουθηρανικό Πανεπιστήμιο Τακόμα Πασίφικ (Tacoma Pacific Lutheran University) των ΗΠΑ.

Στις 20 Ιουλίου 1995 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.

Το έργο του "Το Πρόσωπο στην Ορθόδοξη Παράδοση" (Τhe Person in the Orthodox Tradition) έλαβε το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το καλύτερο θρησκευτικό σύγγραμμα.

Είναι επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο.

Ο Δήμος Έδεσσας τον αναγόρευσε σε Επίτιμο Δημότη του. Ἡ ανακήρυξη ἔγινε «ὡς ἔνδειξη βαθυτάτης τιμῆς καί σεβασμοῦ πρός τό πρόσωπό του γιά τό πλούσιο θρησκευτικό, κοινωνικό καί φιλανθρωπικό ἔργο του» στην πόλη και την Επαρχία Εδέσσης.

 

 Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού

Αθλητισμού και Νέας Γενιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου