Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Διονύσης Σταμενίτης : Ενημέρωση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη για το εύρος των συνεπειών του παγετού

Σε συνέχεια των συναντήσεων μου προκειμένου να ενημερώσω τους αρμόδιους για το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε ο παγετός της περασμένης Πέμπτης, συναντήθηκα σήμερα με τον Αναπληρωτή Οικονομικών κ. Σκυλακάκη.

Όπως ενημέρωσα τον Υπουργό, ο παγετός που προκάλεσε ολοκληρωτική καταστροφή στις δενδροκαλλιέργειες του Νομού Πέλλας έχει ως άμεση συνέπεια την τεράστια οικονομική επιβάρυνση των παραγωγών. Παράλληλα προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις σε ένα μεγάλο μέρος των οικονομικών δραστηριοτήτων της ευρύτερης περιοχής που σχετίζονται με την πρώτη ύλη (αγροτικά προϊόντα).
Ως εκ τούτου εξέφρασα την άποψη ότι το επόμενο διάστημα θα πρέπει να γίνει μια συνολική επεξεργασία συγκεκριμένων μέτρων στήριξης που θα καλύπτουν όλο το φάσμα των συνεπειών που προκαλεί η μεγάλη ζημιά στις παραγωγές του Νομού Πέλλας.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι τόνισα την ανάγκη ενίσχυσης του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ ώστε ο Οργανισμός να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες για αποζημιώσεις και μάλιστα εγκαίρως, καθώς επίσης και στη λήψη μέτρων για τους εποχικούς εργαζόμενους στις μονάδες μεταποίησης, εργοστάσια, ψυγεία, διαλογητήρια κ.α.
Θέση του κ. Σκυλακάκη είναι ότι θα πρέπει να γίνει μια λεπτομερής καταγραφή των συνεπειών με σκοπό το σαφή υπολογισμό του κόστους των απαιτούμενων μέτρων ώστε η κυβέρνηση να μπορέσει να σταθεί δίπλα στους πληγέντες παραγωγούς αλλά και σε όσους πλήττονται είτε άμεσα είτε έμμεσα από τις συνέπειες του παγετού.
Ολόκληρο το δελτίο τύπου εδώ: https://stamenitis.gr/pagetos2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου