Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Λάκης Βασιλειάδης: Λύση για τις ποικιλίες που δεν είχαν αναγγελθεί από τον ΕΛΓΑ

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, σε επικοινωνία του με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Α. Λυκουρέντζο, ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε το σοβαρό ζήτημα των ζημιών σε καλλιέργειες από τους παγετούς που δεν καλύπτονται από τον Κανονισμό.

Ο κ. Λυκουρέντζος ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε για όσες ποικιλίες δεν καλύπτονταν από τον Κανονισμό, και για τις οποίες συνεπώς δεν είχαν γίνει αναγγελίες, και αποφάσισε τελικώς πως θα γίνουν δεκτές δηλώσεις ζημιών με εκτιμητικούς όρους ΕΛΓΑ. Αυτό σημαίνει ότι οι εκτιμήσεις θα γίνουν εξατομικευμένα και οι αποζημιώσεις θα δοθούν από κρατικά χρήματα.

Αναφορικά με την εξέλιξη αυτή ο Λάκης Βασιλειάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση αυτή αφορά σημαντικό μέρος των καλλιεργειών της Πέλλας και συγκεκριμένα περιοχές του ορεινού όγκου της περιφερειακής μας ενότητας (κεράσια, μήλα κ.α.). Προσωπικά ευχαρίστησα τον κ. Λυκουρέντζο και στο πρόσωπό του τον Οργανισμό, που κατανόησε τα ιδιαίτερα προβλήματα που προκάλεσαν τα φετινά ακραία καιρικά φαινόμενα στην Πέλλα και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου