Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Γιάννης Τσεπκεντζής : Aποφασίζω και διατάζω, όποιον υδρονομέα θέλω βάζω!

Ένας θεμελιώδης λόγος που δημιουργήσαμε την Κοινωνία σε Κίνηση ήταν η παρωχημένη και άρρωστη νοοτροπία του «εμείς και οι άλλοι» που μολύνει την πολιτική ζωή του Δήμου μας αλλά και όλης της χώρας. Είναι η βασικότερη αιτία που η πατρίδα μας δεν βηματίζει γοργά και με σταθερά βήματα σαν σύγχρονο κράτος, που ο Δήμος της Έδεσσας δεν μπορεί να κοιτάξει το μέλλον.

Αντί, λοιπόν, να έχουμε το βλέμμα σε Δήμους όπως των Τρικάλων και της Πάτρας το μόνο που απασχολεί τον κ.Γιάννου είναι η συντήρηση και η επέκταση ενός σκληρού μηχανισμού ο οποίος θα είναι ετοιμοπόλεμος για τις εκλογές. Έναν μηχανισμό, πρόθυμο να «σφίξει» συνδημότες μας και να λασπολογήσει αντιπάλους, κάνοντας τα πάντα για να μη χάσει τα προνόμια τα οποία απροκάλυπτα του «χαρίζονται».
Την περασμένη χρονιά, η αντιπολίτευση αποκατέστησε μία αδικία που υπήρχε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία η παράταξη του κ.Γιάννου. Έχοντας την πλειοψηφία επανέφερε το σύστημα -που τηρούνταν πριν το 2010- εκλογής των υδρονομέων έπειτα από εισηγήσεις των τοπικών συμβουλίων.
Εξέφρασε, έτσι, τον απόλυτο σεβασμό στο εκλογικό αποτέλεσμα, αναγνώρισε το στοιχειώδες δικαίωμα στα τοπικά συμβούλια να επιλέγουν τους συνεργάτες τους και στήριξε το αυτονόητο δικαίωμα του μη αποκλεισμού των συνδημοτών μας ανάλογα με την αυτοδιοικητική τους επιλογή.
Ταυτόχρονα, έδειξε την πολιτική της κατεύθυνση με την εφαρμογή μίας αξιοκρατικής διαδικασίας που είναι ακριβώς η αντίθετη από τον ευτελισμό του Δημοτικού Συμβουλίου που προκύπτει μέσα από συζητήσεις ονομάτων, συμπαθειών και αντιπαθειών.
Τη φετινή χρονιά η επιλογή των υδρονομέων έγινε μέσω της Οικονομικής Επιτροπής όπου ο κ.Γιάννου έχει την πλειοψηφία στηριζόμενη στο Ν.4795/21 άρθρο 38 και όχι μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ορίζει το Β.Δ. του 57 άρθρου 7 παρ.1 και ο Κανονισμός Λειτουργίας της Άρδευσης.
Προκαλούμε οποιονδήποτε νομικό αυτού του τόπου να μας τεκμηριώσει από που προκύπτει ότι η Οικονομική Επιτροπή εκτός από την απόφαση για την αναγκαιότητα των προσλήψεων ψηφίζει και για τον ορισμό τους.
Σε κάθε συνεδρίαση αποδεικνύεται ότι με την παράταξη του κ.Γιάννου είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι, στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την κοινωνία και αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες της.
Στον κόσμο τον δικό τους, επωφελούνται κάποιοι επιλεκτικά και η συντριπτική πλειοψηφία κοιτάει έναν τόπο να οπισθοχωρεί διαρκώς.
Στον κόσμο το δικό μας, το ατομικό όφελος προκύπτει μέσα από το γενικό.
Ο κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να αποφασίσει!
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου