Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Εισηγητής στη συζήτηση για τη μετάβαση στην κλιματικά ουδέτερη οικονομία ο Δ. Σταμενίτης

«Η Ελλάδα στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής».

Την Τρίτη, 18 Μάϊου 2021, πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Βασικό αντικείμενο της συζήτησης υπήρξε η στρατηγική μετάβασης σε μια κλιματικά

ουδέτερη οικονομία και ο επερχόμενος κλιματικός νόμος, ο πρώτος στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους. 

 

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης ως εισηγητής από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, τοποθετήθηκε σχετικά με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στον τομέα του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας ενώ επίσης αναφέρθηκε και στους στόχους που θέτει η χώρα για τα επόμενα χρόνια καθώς και στο σχεδιασμό για την επίτευξη τους. 

 

Ο Βουλευτής στην εισήγηση του στάθηκε στην περιβαλλοντική και ενεργειακή πολιτική που χαράσσει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι από την αρχή της θητείας της έθεσε ως   έναν  από   τους  βασικούς  της  στόχους  τη    μετάβαση   στην   πράσινη    οικονομία, την υιοθέτηση ενός νέου μείγματος ενεργειακής πολιτικής  και την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

 

Μίλησε παράλληλα για τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προωθήσει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως η απολιγνιτοποίηση ενώ παράλληλα στάθηκε ιδιαίτερα στο σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσουν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης στη χρηματοδότηση των εθνικών πολιτικών για το Περιβάλλον.

 

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Διονύσης Σταμενίτης τόνισε χαρακτηριστικά ότι:  «Η χώρα μας, με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι έτοιμη για την πράσινη στροφή, με σκοπό την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την άμβλυνση των πολύπλευρων συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, που θα μας επιτρέψει τη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για τις επόμενες γενιές».

 

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε την εισήγηση του Βουλευτή:


Δ. Σταμενίτης _ Μετάβαση στην Κλιματικά Ουδέτερη Οικονομία - YouTube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου