Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Διονύσης Σταμενίτης : Επικοινωνία με στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα αποτελέσματα του Συμβουλίου των Υπουργών Γεωργίας

Θετική η αντίδραση του Ευρωπαίου Επίτροπου.

Σε επικοινωνία που είχα με τα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώθηκα για το κοινό αίτημα Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας που αφορά την άμεση ενεργοποίηση του άρθρου 221 του Κανονισμού της ΚΟΑ και όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη των παραγωγών που έχουν υποστεί ζημιές και απώλειες στις παραγωγές τους από τους παγετούς του Μαρτίου και του Απριλίου.
Όπως ενημερώθηκα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανός ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξευρεθούν οικονομικοί πόροι για τις αποζημιώσεις των αγροτών, αλλά και να επιτρέψει να αξιοποιηθούν οι κρατικές ενισχύσεις.
Βασικός στόχος, όπως τόνισε ο Έλληνας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να τεθεί σε εφαρμογή κάθε μέτρο που δύναται να συμβάλλει στην αντιμετώπιση αυτής της εξαιρετικά δυσχερούς κατάσταση.
Η αντίδραση του Ευρωπαίου Επίτροπου ήταν θετική καθώς αναγνωρίζεται το μέγεθος της καταστροφής που έχουν υποστεί οι παραγωγές και στηρίζει το αίτημα των τριών χωρών για χρήση κρατικών ενισχύσεων για την κάλυψη των αναγκών που προέκυψαν από τους πρόσφατους παγετούς
Το επόμενο διάστημα αναμένονται περισσότερα αποτελέσματα της κοινής προσπάθειας των τριών Υπουργών για στήριξη των παραγωγών, καθώς όπως προβλέπουν οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάθε αίτημα εξετάζεται βάσει συγκεκριμένων διαδικασιών.
Από την πλευρά μου μετέφερα τις ευχαριστίες μου για τη μεγάλη και οργανωμένη προσπάθεια που καταβάλλει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανός, από την πρώτη στιγμή, ώστε οι παραγωγοί να λάβουν τη στήριξη που δικαιούνται, τονίζοντας ότι αναγνωρίζεται από όλους η άμεση αντίδραση της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξής και Τροφίμων και του ΕΛΓΑ για την έμπρακτη στήριξη των πληγέντων παραγωγών.
Στο πλαίσιο των συνομιλίων μου, μου δόθηκε για ακόμη μια φορά η ευκαιρία να επαναλάβω ότι οι παραγωγοί του Νομού Πέλλας έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή και το γεγονός αυτό καθιστά αναγκαία την εφαρμογή συγκεκριμένων αποφάσεων, όπως η καταβολή προκαταβολών και οι έγκαιρες αποζημιώσεις.
*Φωτογραφία αρχείου.

1 σχόλιο:

  1. Ανδρέα σαν καλός δημοσιογράφος που είσαι δεν τον Ρωτάς με ποια στελεχει του υπουργείου επικοινώνησε.Υπάρχει υπουργός,υφυπουργός ,γενικός γραμματέας και επικοινώνησε με άγνωστα στελεχει; Για να πει αυτά που λέει ο υπουργός στο δελτίο του ; Βάζει και μια φωτογραφία από παλιά συνάντηση και οποίος τσιμπήσει τσίμπησε και πέσει στην φάκα.Σαν αστυνομικό και δημοσιογραφικό λακωνικό που είσαι ψάξε το. Στην παλιά πουτ#ν@ π&υτσνιες περνάνε; Τι λές Ανδρέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή