Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021

Σταμενίτης: «Υπογράφηκε η απόφαση ενίσχυσης των Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων μέσω Επιστρεπτέας Προκαταβολής»

 Σε συνέχεια του αιτήματος που έχει καταθέσει ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης το προηγούμενο διάστημα σχετικά με την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων, πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες νέο κύκλο επαφών προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία εξέλιξης του ζητήματος.

Σε επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα καθώς και με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μενδώνη ενημερώθηκε ότι η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ενίσχυση των Συλλόγων και Σωματείων, λόγω των απωλειών που υπέστησαν εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19.

Η σχετική απόφαση υπογράφηκε σήμερα (18.05.2021) και προβλέπει την ένταξη των Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων στην Επιστρεπτέα Προκατβολή 7. Το ύψος της χρηματοδότησης θα εξαρτηθεί από το προσωπικό που απασχολεί κάθε Σύλλογος ή Σωματείο (υπολογίζεται από 1.000 έως 4.000 ευρώ). Προϋπόθεση να είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη θετική έκβαση του ζητήματος, το οποίο είχε θέσει και στον Πρωθυπουργό σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχε πραγματοποιήσει τον περασμένο Φεβρουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου