Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Τη διόρθωση του προβλήματος στη συνδεδεμένη των αιγοπροβάτων ζήτησε ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης

Επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανό και με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Μελά είχε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης αναφορικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με την πληρωμή στη συνδεδεμένη ζωικού κεφαλαίου και συγκεκριμένα στα αιγοπρόβατα.  

Με την πληρωμή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή (21/05/2021) παρατηρήθηκε σε εκατοντάδες περιπτώσεις δικαιούχων η επιβολή ποινής καθώς δεν υπήρχε ακριβής αντιστοιχία των αιγοπροβάτων που αναγράφονταν στη δήλωση με την ποσότητα του παραδοτέου γάλακτος.

Στην παρέμβαση του ο Βουλευτής, ζήτησε την επίλυση του προβλήματος αυτού καθώς, όπως τόνισε στους αρμόδιους, η οδηγία που είχε σταλεί στα κατά τόπους καταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ για διόρθωση των δηλώσεων πριν την καταβολή της ενίσχυσης, ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί από πλευράς παραγωγών λόγω των δυσκολιών στις μετακινήσεις, οι οποίες προκλήθηκαν από την εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης της εξάπλωσης της νόσου COVID – 19  το προηγούμενο διάστημα.

Κατά συνέπεια και δεδομένης της δύσκολης συγκυρίας που έχει δημιουργήσει η εμφάνιση της πανδημίας τον τελευταίο 1 χρόνο, ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης ζήτησε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανό και τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Μελά να υπάρξει άμεση λύση του προβλήματος προκειμένου οι παραγωγοί να μη χάσουν για λόγους αποκλειστικά γραφειοκρατικούς, ένα σημαντικό κομμάτι του εισοδήματος, που αποτελεί η συνδεδεμένη ενίσχυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου