Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Λύση στο ζήτημα της συνδεδεμένης για τους αιγοπροβατοτρόφους

Όπως έγινε γνωστό σήμερα από την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αραμπατζή, δίνεται η δυνατότητα σε όσους αιγοπροβατοτρόφους δεν είχαν υποβάλει διοικητικές πράξεις διόρθωσης ζωικού κεφαλαίου με αποτέλεσμα να μην πληρώνονται ή να πληρώνονται με κύρωση στην πρόσφατη πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης πρόβειου και αίγειρου κρέατος, να υποβάλουν διοικητικές πράξεις διόρθωσης μέσω των ΚΥΔ προκειμένου να πληρωθούν στην αμέσως επόμενη πληρωμή.

Η περίοδος υποβολής, για όσους είχαν απόκλιση άνω του 10%, ορίζεται από σήμερα και μέχρι την προσεχή Δευτέρα 07/06/21 και ώρα 23:59:00.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση εξαιρούνται της δυνατότητας υποβολής ΔΠ, ακόμη και αν πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις:
α) όσοι ήταν σε επιτόπιο έλεγχο και
β) όσοι έχουν υποβάλει ήδη μία φορά Διοικητική Πράξη
Στα ΚΥΔ έχουν αποσταλεί για υποβοήθηση των ενδιαφερομένων κτηνοτρόφων, αρχεία με τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι μπορούν να υποβάλουν διοικητική πράξη
Από την πρώτη στιγμή εμφάνισης του προβλήματος η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ειδικότερα η Υφυπουργός κ. Αραμπατζή, αρμόδια για την Κτηνοτροφία, κατανόησε την αδικία να χαθεί για λόγους αποκλειστικά γραφειοκρατικούς η συνδεδεμένη ενίσχυση για πολλούς αιγοπροβατοτρόφους και άμεσα, όπως αποδεικνύεται, προχώρησε σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην επίλυση του προβλήματος.
Προσωπικά ήδη από την προηγούμενη Δευτέρα, με την εμφάνιση του προβλήματος, είχα επικοινωνία τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και με τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ζητώντας να υπάρξει λύση.
Εδώ η δημοσίευση της Υφυπουργού: https://m.facebook.com/FotiniArampatzi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου