Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ : Ίδρυση ΕΠΑΛ στη Σκύδρα

Συνάντηση με την υφυπουργό παιδείας και αθλητισμού, κα Ζέτα Μακρή, είχα σήμερα για την προώθηση του αιτήματός μας για την ίδρυση ΕΠΑΛ στη Σκύδρα.
Η υφυπουργός είναι κατ' αρχήν θετική και σύμφωνη, με την προ'υ'πόθεση ότι θα υποβληθεί τη νέα εκπαιδευτική χρονιά το αίτημα μας και εφόσον εξακολουθούν να υπάρχουν οι προϋποθέσεις θα ιδρυθεί.

Το αίτημά μας είναι ώριμο και βάσιμο, έχει τη σύμφωνη γνώμη όλων των αρμοδίων.
Αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ίδρυση ΕΠΑΛ στη Σκύδρα, καθώς είναι μεγάλος ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν σε ΕΠΑΛ και αναγκάζονται κάθε μέρα να πηγαινοέρχονται Έδεσσα, ο αριθμός θα είναι μεγαλύτερος με την ίδρυσή του, καθώς αρκετοί μαθητές αποφεύγουν τη φοίτηση στο ΕΠΑΛ, λόγω της μη λειτουργίας στη Σκύδρα, αναγκαζόμενοι να ακολουθήσουν την κατεύθυνση του Γενικού Λυκείου. Ως εκ τούτου αναγκαία η ίδρυσή του και για την ορθή εκπαιδευτική βάση και υποστήριξη των μαθητών.

Ακολούθως, συζητήσαμε με την υφυπουργό τη δυνατότητα ίδρυσης πειραματικού γυμνασίου στη Σκύδρα, με την προϋπόθεση όμως της αδιάκοπης συνέχισης λειτουργίας του γενικού γυμνασίου Σκύδρας, δεσμευτήκαμε ότι θα ξανασυζητήσουμε το θέμα με τηλεδιάσκεψη και με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου