Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στο κτήριο του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης και βελτίωσης της υποδομής στο κτήριο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πρόκειται για το τελευταίο στάδιο των οικοδομικών εργασιών προκειμένου να παραδοθεί και πάλι το εμβληματικό αυτό κτήριο στην πόλη, που έχει στερηθεί τα τελευταία χρόνια έναν σημαντικό χώρο πολιτισμού και εκδηλώσεων.

Πρέπει να τονιστεί ότι ως προς την στατική επάρκεια του κτηρίου οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν απολύτως απαραίτητες και το κτήριο θα παραδοθεί πληρώντας όλες τις προδιαγραφές για την υποδοχή κοινού και πραγματοποίηση εκδηλώσεων. Η ανακάλυψη των τοίχων του παλαιού τεμένους δημιούργησε τις μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου, καθώς έπρεπε να αναδειχθούν από την τοπική αρχαιολογική υπηρεσία τα στοιχεία της προηγούμενης χρήσης του κτηρίου ταυτόχρονα με την θωράκιση της στατικής του επάρκειας, έργο ιδιαίτερης σημασίας καθώς η ασφάλεια των πολιτών υπερισχύει έναντι οποιασδήποτε καθυστέρησης.

Ο Δήμος Έδεσσας επιβλέπει τις εργασίες σε συνεργασία με τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο «Μέγας Αλέξανδρος» και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, ενώ στόχος όλων των εμπλεκόμενων μερών είναι πολύ γρήγορα οι Εδεσσαίες και οι Εδεσσαίοι να χαρούν και πάλι τον πολυχώρο του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε πλήθος πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου