Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, με τον οποίο και συζήτησαν για την κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας, τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Παρά τις συνέπειες των παρατεταμένων απαγορευτικών, η Ελλάδα κατάφερε να σταθεί όρθια

και η Κυβέρνηση προχωρά στο επόμενο βήμα της αποκατάστασης της κανονικότητας με συνέπεια και μεθοδικότητα.

Ο Λάκης Βασιλειάδης ευχαρίστησε τον κ. Σταϊκούρα για τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με το ζήτημα της οριστικοποίησης των προσυμφώνων αγοραπωλησίας ακινήτων, το οποίο και είχε θέσει με την από 24-06-2020 Κοινοβουλευτική Ερώτησή του. Με σχετική τροπολογία στο εργασιακό νομοσχέδιο, άνοιξε ο δρόμος για την οριστική λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει για δεκαετίες χιλιάδες ιδιοκτήτες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Ο Βουλευτήςζήτησε να γίνουν άμεσα και τα επόμενα απαραίτητα βήματα ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των ιδιοκτητών, αλλά και των συμβολαιογράφων (ειδικά στις περιπτώσεις εργολαβικών προσυμφώνων).

Ο Λάκης Βασιλειάδης μετέφερε στον Υπουργό την αγωνία των κατοίκων περιοχών της ΠΕ Πέλλας όπου υπάρχουν ιδιοκτησιακές διαφορές μεταξύ δημοσίου και ιδιωτών, όπως οι περιπτώσεις των οικοπέδων «ΚΑΡΑΜΑΝ», «ΝΤΕΡΕ», «ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ», του Άνω Γραμματικού και των πρώην στρατοπέδων «ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ» και «ΚΑΨΑΛΗ». Πρόκειται για ένα σύνθετο ζήτημα, για το οποίο ο Υπουργός παρουσίασε τις ενέργειες που έχουν γίνει ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που θα επιτρέπει τη διευθέτηση των υποθέσεων αυτών. Επιπλέον, ο Βουλευτής ανέφερε ότι στην επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία περί των αιγιαλών είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να λυθεί και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Λουδία ποταμού.

Κλείνοντας τη συνάντηση, ο Λάκης Βασιλειάδης τόνισε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποδείξει ότι έχει τη βούληση αλλά και την ικανότητα να δώσει λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία για δεκαετίες, ώστε να βγουν οι πολίτες από γραφειοκρατικές ομηρίες που τους ταλαιπωρούν για χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου