Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

18ης Διεθνούς Έκθεσης ΒιβλίουΘεσσαλονίκης, στις 25-28 Νοεμβρίου 2021


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης 
σε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση της. 

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου επιστρέφει στην πόλη της και η Θεσσαλονίκη γίνεται ξανά Διεθνής Πρωτεύουσα του Βιβλίου. Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού ΝίκοςΑ. Κούκης, επικεφαλής κλιμακίου του ΕΙΠ, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα

και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Με κύριο στόχο την ενεργή συμμετοχή της Περιφέρειας και του Δήμου ώστε η Θεσσαλονίκη να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, οι συναντήσεις επικεντρώθηκαν στη στρατηγική κοινών δράσεων. Επίσης, δόθηκε έμφαση στην αξιοποίηση των πολιτιστικών φορέων και των εμβληματικών χώρων που θα καταδείξουν τη σημασία του βιβλίου ως πολιτιστικού αγαθού και συγχρόνως θα αναδείξουν τη Θεσσαλονίκη ως Διεθνή Πρωτεύουσα του Βιβλίου.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση του Προέδρου του ΕΙΠ Νίκου Α. Κούκη με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, αποφασίστηκε να αξιοποιηθούν με τη βοήθεια της τεχνολογίας αλλά και με φυσικό τρόπο, η κεντρική βιβλιοθήκη του Δήμου αλλά και οι δεκαπέντε περιφερειακές δημοτικές βιβλιοθήκες. Επίσης συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν δράσεις συνδεόμενες με τη ΔΕΒΘ σε χαρακτηριστικά σημεία  της πόλης, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους,  ώστε οι πολίτες να συμμετέχουν με φυσικό ή και διαδικτυακό τρόπο.

 

Ο ρόλος της πόλης της Θεσσαλονίκης καθώς και των δήμων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης μεταξύ του Προέδρου του ΕΙΠ και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Έτσι, αποφασίστηκε η παρότρυνση και διευκόλυνση της συμμετοχής των μαθητών και εκπαιδευτικών όλων των σχολείων καθώς και η ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτιστικών φορέων της Περιφέρειας,ενώ προτάθηκε να αξιοποιηθούν χαρακτηριστικά τοπόσημα που συνδέονται με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για ποικίλες δράσεις και οι οποίες θα αναδείξουν το περιεχόμενο και τους στόχους της ΔΕΒΘ.

 

Επίσης, ο Πρόεδρος του ΕΙΠ συναντήθηκε και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Helexpo Κυριάκο Ποζρικίδη, στους χώρους της οποίας φιλοξενείται η ΔΕΒΘ, καθώς και με τον πρόεδρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Βασίλειο Γάκη, προκειμένου να διερευνηθούν δυνατότητες συνεργασίας.

 Tην 18η ΔΕΒΘ διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,  τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τη ΔΕΘ-HELEXPO τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες,υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η 18η ΔΕΒΘ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020. Χορηγός αερομεταφορών της 18ης ΔΕΒΘ θα είναι η AEGEAN.

 

………………………………..

 

Λεζάντες:

 

1.

Ο Πρόεδρος του ΕΙΠ, Νίκος Α. Κούκης, προσφέρει τον συλλογικό τόμο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού για την επέτειο των 200 ετών της Επανάστασης του 1821 και την έκδοση-ταυτότητα του ΕΙΠ, στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

 

2.

Φωτογραφικό στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

 

3

Ο Πρόεδρος του ΕΙΠ, Νίκος Α. Κούκης, προσφέρει τον συλλογικό τόμο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού για την επέτειο των 200 ετών της Επανάστασης του 1821 και την έκδοση-ταυτότητα του ΕΙΠ, στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

 

……………………………………….

 

Πληροφορίες:Info-tbf@hfc.gr

 

Κεντρική Διαχείριση Επικοινωνίας ΕΙΠ& ΔΕΒΘ

Μάρω Παλαιολόγου

m.palaiologou@hfc.gr

210 6776 540 (εσωτ.: 251, 252)

694 912 3254

 

Γραφείο Τύπου ΔΕΒΘ

Τάσος Τασιούλας

tasosdtas@gmail.com

697 750 4547

 

Γραφείο Τύπου ΕΙΠ

Νίκος Αραπιάν

n.arapian@hfc.gr

210 672 7201

697 600 8687  

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου