Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

«Σαχάρα» η Ελλάδα με θερμοκρασίες έως 44 βαθμούς

Για την εξέλιξη του καύσωνα που πλήττει την χώρα μας ενημερώνει με νέο έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομέων η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι επικινδυνο, καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια, με την κορύφωσή του που θα φθάσει έως 44 βαθμούς,

να αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει:

Σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (α.α. 8/2021, 26-07-2021) και σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, σχετικά με την εξέλιξη του κύματος καύσωνα:

1. Το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι ένα επικινδυνο καιρικό φαινόμενο καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το θερμοκρασικό εύρος (διαφορά μέγιστης - ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό.

2. Η κορύφωση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21.

3. Οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα και τα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου