Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

«Σε εφαρμογή το πρόγραμμα διαχείρισης του Δήμου Αλμωπίας για τις κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων» «Αλλάζω συνήθειες – Αλλάζω τον Δήμο - Φροντίζω τον τόπο μου»

Η Δημοτική Aρχή του Δήμου Αλμωπίας, συνεχίζει την αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης με τους δημότες, ξεκινώντας κι επισήμως την εφαρμογή του ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο και επικίνδυνο φαινόμενο.

Ήδη παρελήφθησαν και τοποθετήθηκαν στην Αριδαία και στο σύνολο σχεδόν των κοινοτήτων του Δήμου

, 83 νέοι κόκκινοι κάδοι από το πρόγραμμα Interreg –IPA CBC, για την απόρριψη των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων. Οι πλαστικές συσκευασίες φυτοφαρμάκων χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα υλικά λόγω του περιεχομένου τους, με τα γεωργοκτηνοτροφικά απόβλητα να αποτελούν το μεγάλο ποσοστό της συνολικής παραγωγής αποβλήτων στη χώρα μας. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα απόβλητα κτηνοτροφίας, τα υπολείμματα καλλιεργειών, τα πλαστικά δοχεία φυτοφαρμάκων - λιπασμάτων και τα πλαστικά εξαρτήματα θερμοκηπίων.

Με την τοποθέτηση των κάδων, έντυπο ενημερωτικό υλικό με οδηγίες για την σωστή διαχείριση, θα μοιραστεί σε όλες τις κοινότητες, ώστε να υπάρξει έγκυρη ενημέρωση στους δημότες.

Ωστόσο είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι για τη σωστή εφαρμογή του προγράμματος, δεν αρκεί μόνο η τοποθέτηση των κάδων, αλλά και η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή όλων των αγροτών του Δήμου μας. Η καύση και απόρριψη των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις σε όλους μας.

Το τμήμα Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Συντήρησης Πρασίνου προσπαθεί καθημερινά με συνέπεια να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, εξασφαλίζοντας την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία της δημόσιας υγείας και την όμορφη και καθαρή εικόνα κάθε γωνιάς του Δήμου μας.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου