Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Δ. Σταμενίτης: «Το νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ θέτει τις βάσεις για ένα καλύτερο σχολείο»

Στη συζήτηση επι του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που διεξάγεται στην ολομέλεια της Βουλής, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Βουλευτής υπεραμύνθηκε των διατάξεων του νομοσχεδίου τονίζοντας ότι πρόκειται

για μια μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία που, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου, με στόχο τις καλύτερες επιδόσεις των μαθητών, τον εμπλουτισμό της γνώσης και την ενίσχυση της κατάρτισης. Διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων των εκπαιδευτικών, με στόχο την απελευθέρωση των ίδιων. Δημιουργούνται διαφορετικά δεδομένα με όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα όσον αφορά τον τρόπο διδασκαλίας, ο οποίος ενισχύεται, απελευθερώνεται, υποστηρίζεται αλλά και αξιολογείται».

Ο Βουλευτής άσκησε έντονη κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που κρατάει ακόμη μια φορά σε θέματα του τομέα της Παιδείας τονίζοντας ότι: «Στην ανοδική πορεία που έχει πάρει ο τομέας της Παιδείας στη χώρα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς έχει μείνει πίσω αλλά και το μόνο που έχει να επιδείξει είναι η εμμονή και η αγκύλωση στο χθες, όπως η εμμονή να μην ψηφίσει την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος όσον αφορά την ίδρυση των Ιδιωτικών Πανεπιστήμιων. Για να καταφέρει τελικά τι; Να τρίβουν τα χέρια τους στη Βουλγαρία, στην Κύπρο και σε άλλες χώρες όπου οδηγούνται αρκετοί Έλληνες απόφοιτοι των Λυκείων για να σπουδάσουν. Αυτή είναι η συνεισφορά του κόμματος της Αριστεράς στην παιδεία, που έρχεται σήμερα ελλείψει επιχειρημάτων να επιτεθεί προσωπικά στην Υπουργό».

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Σταμενίτης μίλησε για το ρόλο της Παιδείας και τον τρόπο που το κυβερνητικό κόμμα τον αντιλαμβάνεται, ως μέσο κοινωνικής κινητικότητας, ανάπτυξης της οικονομίας και ευημερίας της κοινωνίας. Συγκεκριμένα τόνισε: «Εμείς στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε ότι για να προοδεύει και να ευημερεί μια κοινωνία χρειάζεται να έχει πρωτίστως ένα σύγχρονο και καλό εκπαιδευτικό σύστημα. Γιατί μέσα από την εκπαίδευση επιτυγχάνεται και η ανάπτυξη της οικονομίας. Για αυτό και ο εκσυγχρονισμός του εκπαιδευτικού μας συστήματός είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει προχωρήσει σε θαρραλέες αλλαγές και ουσιαστικές παρεμβάσεις. Είναι καθήκον μας απέναντι στα παιδιά μας, στις επόμενες γενιές, να χτίσουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα τους δώσει όλα τα εφόδια ώστε να πραγματοποιήσουν τα σχέδια και τις φιλοδοξίες τους για το δικό τους μέλλον και να φτάσουν εκεί που ο καθένας και η καθεμία ονειρεύονται». Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου