Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Στο ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας ενοχλήθηκαν που η Υπουργός Πολιτισμού έδωσε λύσεις εκεί που αυτοί αδιαφόρησαν

Απάντηση Διονύση Σταμενίτη στην ανακριβή δήλωση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζάκρη.

"Η σημερινή ανακριβής και άστοχη δήλωση της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζάκρη, αναφορικά με την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μενδώνη στην Έδεσσα, δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη. Μέσα σε ένα κρεσέντο ανακρίβειάς παίρνει αφορμή να κατηγορήσει την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, γιατί μάλλον ενοχλείται όταν βλέπει για πρώτη φορά Υπουργό Πολιτισμού της χώρας να επισκέπτεται την πόλη της Έδεσσας και να δίνει λύσεις στα προβλήματα.
Προφανώς η κα Τζάκρη μετά από επιστήμων της ιατρικής, που αμφισβήτησε την εγκυρότητα των εμβολίων, λέγοντας ότι βρίσκονται σε στάδιο προσωρινής άδειας, σήμερα φοράει το ένδυμα της αρχαιολόγου και μας προτρέπει να συνεχίσουμε τις ανασκαφές στον Αρχαιολογικό Χώρο του Λόγγου και να εγκαταλείψουμε την ανάδειξη του. Προτείνει δηλαδή να καταδικάσουμε εξαιρετικούς θησαυρούς στην αφάνεια, κρύβοντας και αφήνοντας αναξιοποίητα τα πολύτιμα πλεονεκτήματα του τουριστικού προϊόντος της Έδεσσας.
Συνιστούμε στην κ. Τζάκρη, που πολύ καθυστερημένα εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για τον πολιτιστικό πλούτο της Πέλλας, να κάνει πρώτα την αυτοκριτική της. Γιατί η ιστορία έχει γράψει ότι επι 4,5 χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αδιαφόρησε και δε χρηματοδότησε ούτε μια μελέτη για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου του Λόγγου ή για το Βαρόσι, ενώ χθες δόθηκαν συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την ανάδειξη και των δύο. Αδιαφόρησε επίσης, για την ανέγερση του Αρχαιολογικού Μουσείου στην πόλη, ενώ χθες η Υπουργός ζήτησε την υπόδειξη κατάλληλου χώρου, ο οποίος εφόσον βρεθεί το Υπουργείο θα στηρίξει απόλυτα το αίτημα του λαού της Έδεσσας. Αδιαφόρησε ακόμα για τα μεταβυζαντινά μνημεία της Μητρόπολης, ενώ χθες δόθηκαν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ωρίμανσης των μελετών και ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Αδιαφόρησε για το Τζαμί, ενώ χθες δόθηκε η εντολή μεταφοράς των φυλασσόμενων ευρημάτων ώστε το μνημείο να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ενώ είναι η κ. Μενδώνη που χθες ανήγγειλε την παράταση της προγραμματικής σύμβασης για το έργο της αναβάθμισης του πολυχώρου πολιτισμού «M. Αλέξανδρος» ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες.
Ε, λοιπόν από την αδράνεια και την ανυπαρξία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού της κυβέρνησης της ΝΔ θα προχωρήσει βήμα βήμα, με οδηγό την επιστήμη της αρχαιολογίας και τη διεθνή πρακτική ώστε να αναδειχθούν τα μνημεία του Νομού Πέλλας.
Προφανώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε σύγχυση. Βλέποντας τις δημοσκοπήσεις να τους εμφανίζουν καθηλωμένους, προσπαθούν μάταια μέσα από κραυγές και ψέματα να κερδίσουν πολιτικό χώρο. Όμως, όσα ψέματα και να πούνε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Πέλλας, η πραγματικότητα είναι εδώ για να τους διαψεύδει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου