Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Προσποιούνταν τη δικηγόρο ή την υπάλληλο του Σ.Δ.Ο.Ε. και με διάφορα προσχήματα απέσπασε παραπάνω από 127.000 ευρώ !!!

Συνελήφθη χθες (2 Αυγούστου 2021) το μεσημέρι στις Σέρρες, από αστυνομικούς του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, μία ημεδαπή γυναίκα, για το αδίκημα της απάτης.

 

Ειδικότερα, η μεθοδική έρευνα και οι άμεσες ενέργειες των αστυνομικών, είχαν ως αποτέλεσμα

τον εντοπισμό και τη σύλληψη της ανωτέρω, η οποία προσποιούμενη τη δικηγόρο, νωρίτερα την ίδια ημέρα, απέσπασε από μία ημεδαπή το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, ως αμοιβή για τη δήθεν έκδοση ενός πιστοποιητικού.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι δρώντας με έναν ημεδαπό συνεργό της, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν και περιλαμβάνονται στη δικογραφία, διέπραξε την τελευταία τετραετία συνολικά 56 απάτες και 1 απόπειρα απάτης σε βάρος διαφόρων ημεδαπών, προσποιούμενη είτε τη δικηγόρο είτε την υπάλληλο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Με την κατά περίπτωση ψευδή ιδιότητά που δήλωνε στα θύματά της αποκτούσε την εμπιστοσύνη τους και στη συνέχεια με διάφορα προσχήματα τους αποσπούσε τμηματικά μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συνολικά, από τις παραπάνω περιπτώσεις αποκόμισε το χρηματικό ποσό των 127.167 ευρώ, ενώ προσπάθησε να αποσπάσει ακόμη 3.500 ευρώ.

 

Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ. Επίσης, κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσε.

 

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

 

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου