Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Στίβος: «Χάλκινη» η Δεληγιάννη! Τρομερή εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20

 

Το τρίτο μετάλλιό της πανηγυρίζει η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, το οποίο διεξάγεται στο Ναϊρόμπι.Η Έλλη-Ευτυχία Δεληγιάννη πέτυχε τη μεγαλύτερη επιτυχία στη μέχρι τώρα καριέρας της, καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 800 μέτρα με χρόνο 2.04.66.Η νεαρή αθλήτρια ολοκλήρωσε έτσι με τον καλύτερο τρόπο μια σεζόν, στην οποία έδειξε συνέπεια και αγωνιστική ωριμότητα. Η αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου από τον πρώτο γύρο του αγωνίσματος μέχρι τον τελικό έτρεξε με σχέδιο, συνέπεια, ωριμότητα και με εμπειρία μεγαλύτερη από αθλήτρια της ηλικίας της.

Όπως και στον ημιτελικό επέλεξε να μπει μπροστά και να δώσει το ρυθμό στην κούρσα. Άντεξε στην κορυφή της μέχρι τα 600μ. εκεί όπου δέχθηκε επίθεση από τέσσερις αθλήτριες που ακολουθούσαν.

Η Δεληγιάννη δεν εγκατέλειψε το σχέδιο, αντίθετα κατάφερε στα τελευταία 80μ. να κάνει αλλαγή και περίπου 20μ. πριν τον τερματισμό να ανέβει στην τρίτη θέση πανηγυρίζοντας μετάλλιο σε ένα αγώνισμα, όπου η χώρα μας δεν τα είχε καταφέρει ποτέ στο παρελθόν.

Η νεαρή αθλήτρια πριν λίγες εβδομάδες έχασε στο φώτο φίνις το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κ20, ωστόσο αυτή τη φορά έδειξε να εκμεταλλεύεται την εμπειρία που είχε αποκτήσει για να φτάσει στο βάθρο των νικητριών. Η 19χρονη, η οποία σπουδάζει στο Στάνφορντ έχει δείξει πως διαθέτει τα αγωνιστικά και ψυχικά εφόδια να σημειώσει στο μέλλον ακόμη καλύτερες επιδόσεις.

Νικήτρια ήταν η Αγιάλ Νταγκνατσέβ από την Αιθιοπία με 2.02.96 και δεύτερη η Βαλεντίνα Ροσαμίλια (Ελβετία) με 2.04.29.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου