Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη για την αντιπλημμυρική προστασία στην Τάφρο 66 και τον Λουδία ποταμό

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε σήμερα με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών & Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Π. Μπίλλια για να ενημερωθεί για την πορεία του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας στην Τάφρο 66 και τον Λουδία ποταμό, ένα σημαντικό έργο περιβαλλοντικής αναβάθμισης και πολιτικής προστασίας, το οποίο θα λύσει ένα πρόβλημα δεκαετιών και το οποίο ο Βουλευτής παρακολουθεί στενά από την πρώτη στιγμή της εκλογής του.

Για το έργο αυτό η ΠΚΜ έχει υποβάλει ήδη από το 2017 σχετική μελέτη με αντικείμενο την αποτύπωση της γεωμετρίας των δύο αποστραγγιστικών καναλιών, τη μελέτη της υδραυλικής λειτουργίας τους, τον εντοπισμό υδραυλικών προβλημάτων και το σχεδιασμό έργων αποκατάστασης της ασφάλειας των παρόχθιων εκτάσεων, των αναχωμάτων και των υφιστάμενων τεχνικών.

Το 2018 επανήλθε με νέα μελέτη για την οποία εκκρεμούσε για 2 σχεδόν χρόνια η έγκριση περιβαλλοντικών όρων. Ο Λάκης Βασιλειάδης είχε καταθέσει για το ζήτημα Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τον τότε Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κ. Χατζηδάκη τον Ιανουάριο του 2020, ενώ επανήλθε στο θέμα και με επιστολή του προς τον σημερινό Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα τον Ιανουάριο του 2021, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε η μελέτη πήρε έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων και όπως ενημέρωσε τον Βουλευτή ο κ. Μπίλλιας, προχωρά η οριστική οριοθέτηση του έργου, ώστε να αποκτήσει μελετητική ωριμότητα και να τηρεί τις προϋποθέσεις εντάξεις σε χρηματοδοτικό εργαλείο. Παράλληλα, θα διευθετηθούν και ιδιοκτησιακά ζητήματα, πχ πέριξ του ποταμού Λουδία.Επόμενος στόχος είναι η κοστολόγηση και η αναζήτηση του κατάλληλου χρηματοδοτικού εργαλείου, ώστε το έργο να βγει σε δημοπράτηση και ο ανάδοχος να ολοκληρώσει την κατασκευή του.

Ο Λάκης Βασιλειάδης χαρακτήρισε την αντιπλημμυρική προστασία στην Τάφρο 66 και τον Λουδία ποταμό, σημαντικό έργο περιβαλλοντικής αναβάθμισης και πολιτικής προστασίας, το οποίο θα λύσει ένα πρόβλημα δεκαετιών.

2 σχόλια:

  1. Πόσες φορές θα μας το πουν για την μελέτη.Μας λέει το παρακολουθεί στενά από την πρώτη στιγμή της εκλογής του .Ποια την εκλογή του στην περιφέρεια το 14; Ή το 19 που αντιδεοντολογικά κρατά την θέση του περιφερειακού συμβούλου; Σε βάρος της Δέσποινας Καλδερεμτζή δλδ της Αλμωπίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μονο που αυτος το λεει επωνυμα αλλα εσυ κρυβεσαι .. γραψε και το ονοματακι σου να σε κρινουμε και σενα ..

      Διαγραφή