Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Γιάννης ΤΣΕΚΠΕΝΤΖΗΣ : Έβδομη γυναικοκτονία σε 7 μήνες !!!

Χρόνια προσπαθήσαμε σκληρά ως κοινωνία για να το πετύχουμε!!!

Με σημαία την πατριαρχία που συνεπάγεται την κτητικότητα, τη βιολογική ανωτερότητα του άνδρα, το γιο ως το μοναδικό ¨καμάρι¨ της οικογένειας που έχει το δικαίωμα να επιβεβαιώνει τον τίτλο του κυρίαρχου αρσενικού και τους αρνητικούς χαρακτηρισμούς σε όποια γυναίκα δε συμμορφώνεται! Τον παππού ως γενικό αρχηγό το μπαμπά να περιμένει τη θέση του για να τα παραδώσει όλα στο μικρό.
Αυτές οι αντιλήψεις όμως από μόνες τους δεν οδηγούν στο φόνο.
Η γενεσιουργός αιτία είναι άλλη!
Βάλαμε όλες τις μορφές βίας στη ζωή μας, την έμφυλη, τη ψυχολογική την οικονομική.
Νομιμοποιήσαμε το ¨ο σκοπός αγιάζει τα μέσα¨ στοχοποιήσαμε κοινωνικές, επαγγελματικές ομάδες, μισήσαμε το διαφορετικό στο φύλο, στις σεξουαλικές προτιμήσεις, στη ράτσα, στη καταγωγή, στο χρώμα, στις πολιτικές πεποιθήσεις και όπου αλλού καταφέραμε να ανακαλύψουμε διαφορές για να διαχωριστούμε.
Ανεκτήκαμε κάθε διχασμό που μας σπείρανε ακόμα και αν γνωρίζαμε ότι αυτό εξυπηρετεί μόνο αυτούς που εξουσιάζουν!
Κάναμε σημαία μας τη ¨κανονικότητα¨ η οποία όμως είναι μόνο αυτή που καθρεπτίζει τον εαυτό μας.
Μιλήσαμε στα παιδιά μας για το Bulling όταν τα καθημερινά μας παραδείγματα προς αυτά υποδεικνύουν τη χυδαία έκφραση του ατομικού μας συμφέροντος, το νόμο του ισχυρού, τη λασπολογία, το κουτσομπολιό.
Και βέβαια με την απαίτηση μας να είναι πάντα ¨πρώτα¨ μέσα από ένα απίστευτο ανταγωνισμό χωρίς τέλος, δημιουργήσαμε εγωιστικά όντα έτοιμα να ανταπεξέλθουν στη ζούγκλα που τους ετοιμάσαμε!
Υποβαθμίσαμε την ανθρωπιστική παιδεία, τη φέραμε στα μέτρα και τους σκοπούς της εποχής καθιστώντας την εργαλείο οικονομικής και κοινωνικής ανέλιξης και μόνο!
Και τώρα;
Τώρα θα μιλήσουμε για θεσμοθέτηση θεραπείας των συμπτωμάτων.
Όταν όμως μία αρρώστια γίνει ανίατη τα συμπτώματα θεραπεύονται μόνο προσωρινά.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου