Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Λύγισε ο Μέσι !!!

 

Μία συνέντευξη που θα μείνει στην Ιστορία, ως η πιο συγκινητική που έγινε ποτέ ή, τουλάχιστον, μία από τις πιο ανατριχιαστικές για το ανθρώπινο συναίσθημα. 

 Πριν ξεκινήσει να μιλά στους δημοσιογράφους, ο Μέσι έβαλε τα κλάματα και άπαντες λύγισαν με την εικόνα του Αργεντινού και τον ίδιο αργότερα να δηλώνει ότι η ομάδα του έκανε τα πάντα για να τον κρατήσει και πως ο ίδιος δεν πίστευε ποτέ ότι θα έρχονταν έτσι τα πράγματα

 Ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την «Μπάρτσα» και ανέλυσε τους λόγους που συνέβη αυτό το αναπάντεχο γεγονός. 

 Μπήκε στην αίθουσα κι από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι δεν θ΄ άντεχε και μερικά δευτερόλεπτα μετά ξέσπασε, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι από τους παρευρισκόμενους που συγκινήθηκαν και δεν κρατήθηκαν. 

 Πριν καν αρχίσει να μιλά ο Μέσι ζήτησε από τη σύζυγό του να του δώσει έναχαρτομάντηλο για να σκουπίσει τα δάκρυά του κι ενώ φάνηκε πως συνήλθε ήταν αδύνατο να του βγουν οι λέξεις. 

 Τοstanding ovation από τους εκπροσώπους του Τύπουκαι κάποιους (πρώην πια συμπαίκτες του), όπως οι Κάρλες Πουγιόλ, Τσάβι, Ζεράρ Πικέ, Σέρχιο Μπουσκέτς, Τζόρντι Άλμπα και Σέρχιο Αγουέρο, λύγισαν τον «Λίο» που χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά για να μπορέσει να πει αυτά που ήθελε. 

 «Σκέφτηκα πολύ τις  τελευταίες μέρες για το τι μπορώ να πω. Είναι πολύ δύσκολο για μένα έπειτα από τόσα χρόνια της ζωής μου εδώ. Δεν είμαι έτοιμος γι' αυτό.    

   Πέρυσι με όλες τις βλακείες, με το burofax, ήξερα τι να πω. Αλλά φέτος δεν είναι το ίδιο. Φέτος, η οικογένειά μου κι εγώ ήμασταν πεπεισμένοι ότι θα μείνουμε εδώ, κάτι που θέλαμε περισσότερο από ποτέ», είπε ο Μέσι στα πρώτα του λόγια και συνέχισε:   

   «Ήμασταν σίγουροι ότι θα μείνουμε στη Βαρκελώνη. Ο χρόνος μας εδώ ήταν υπέροχος. Έπειτα από τόσα χρόνια εδώ, από τα 13 μου, έπειτα από 21 χρόνια, φεύγω με τη σύζυγό μου και τα τρίαπαιδιά μου που είναι και Καταλανοί.   

   Δεν μπορώ να περιγράψω αυτά που έχουμε ζήσει εδώκαι δεν μπορώ να πω ότι δεν θα γυρίσουμε σε μερικά χρόνια, γιατί εδώ είναι το σπίτι μας. Είπα στα παιδιά ότι είμαι ευγνώμων προς όλους στο σύλλογο, που ήταν με το πλευρό μου. Ακόμα κι αυτούς που συνάντησα λίγες φορές.   

   Τρέφω πολύ μεγάλο σεβασμό γι' αυτόν τον οργανισμό. Για όσα έζησα σε αυτήν την περίοδο. Για όλα τα καλά που έγιναν, αλλά και τα λίγα άσχημα, που με βοήθησαν να μεγαλώσω, να αναπτυχθώ.    

   Τα έδωσα όλα γι' αυτό το σύλλογο. Από την πρώτη μέρα που έφτασα μέχρι την τελευταία. Φεύγω. Είμαι ευγνώμων για τη φροντίδα που μου έδειξαν, ποτέ μου δεν πίστευα ότι θα ερχόταν αυτή η στιγμή, ότι θα φύγω.   

   Δεν μπορέσαμε να παίξουμε με κοινό λόγω της πανδημίας. Ήταν δύσκολο που δεν ακούγαμε φωνές, πανηγυρισμούς, φιλάθλους να φωνάζουν το όνομά μου.    

   Αν φανταζόμουν την αποχώρησή μου, θα τη φανταζόμουν σε γεμάτο "Καμπ Νόου". Πρέπει να γίνει έτσι όμως. Η αγάπη που μου δείχνει ο κόσμος είναι πάντα ίδια. Αναγνωρίζουν την αγάπη που έχω κι εγώ γι' αυτούς και το σύλλογο.»   

 Στη συνέχεια, άρχισε η διαδικασία των ερωτήσεων, στις οποίες ο Μέσι απάντησε σε όλες, αν και χωρίς να δώσει έκταση. 

   Για την καλύτερη στιγμή του;   

   «Δύσκολο να επιλέξω, ίσως όταν έκανα το ντεμπούτο μου. Ήταν το όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Αργότερα έγιναν κι άλλα, όμως πάντα θα θυμάμαι τη στιγμή που άρχισαν όλα.»   

   Για το τι συνέβη και ανατράπηκαν όλα;   

   «Έγινε αυτό που είπε ο πρόεδρος Λαπόρτα. Όλα ήταν κανονισμένα μέχρι τελευταία στιγμή και ξαφνικά δεν μπορούσε να γίνει κάτι. Δεν έχω κάτι άλλο να πω.    

   Το πιο ξεκάθαρο είναι ότι ο σύλλογος, ο Λαπόρτα, δεν μπορούσαν λόγω της La Liga. Ειπώθηκαν πολλά για μένα, ότι δεν ήθελα να συνεχίσω. Πέρυσι δεν ήθελα και το είπα. Τώρα ήθελα, αλλά δεν μπορούσα.»   

   Για τα συναισθήματά του;   

   «Αρχικά πολλά πέρασαν από το κεφάλι μου και ταυτόχρονα είμαι λίγο μπλοκαρισμένος. Δεν μπορώ να πω τι σκέφτομαι. Δεν έχω συμβιβαστεί με την ιδέα ότι φεύγω και αλλάζω εντελώς τη ζωή μου.    

   Από τα 16 είμαι στην πρώτη ομάδα και τώρα θα αλλάξουν όλα, ειδικά για την οικογένειά μου, διότι πίστευαν ότι θα παραμείνουν στην πόλη. Ξέρω ότι θα είμαστε οκ, θα είναι δύσκολη αλλαγή, όμως πρέπει να το αποδεχθούμε και να προχωρήσουμε.»   

   Για την Παρί και αν όντως θα καταλήξει εκεί;   

   «ΗΠαρί είναι μια πιθανότητα. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι επιβεβαιωμένο. Όταν ανακοινώθηκε η αποχώρησή μου από την Μπαρτσελόνα δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι κλεισμένο.»   

   Για το τι θέλει να αφήσει πίσω του στην Μπαρτσελόνα και τις μεγάλες στιγμές του;   

   «Πάντα προσπαθούσα να είμαι ταπεινός και να έχω σεβασμό, να κατανοώ ότι κι η Μπαρτσελόνα είναι έτσι. Και το παιχνίδι μου ήταν έτσι. Θέλω να με θυμούνται όπως θέλουν.    

   Είμαι ευγνώμων για την καριέρα που είχα στην Μπαρτσελόνα, τους τίτλους, τις ήττες διότι με έκαναν να μάθω και να βελτιωθώ. Δεν υποστήκαμε πολλές, όμως μαθαίνεις από αυτές. Όταν κερδίζαμε τίτλους τους πανηγύριζα με φίλους, οικογένεια, παιδιά. Είναι οι στιγμές που μένουν και ήταν πολύ καλές.»   

   Για την πιο δύσκολη στιγμή στην Μπαρτσελόνα και το αν είναι η συγκεκριμένη;   

   «    Ναι, αυτή είναισίγουρα. Είχα πολλές δύσκολες μέρες, αλλά αυτή είναι η πιο δύσκολη. Δεν υπάρχει γυρισμός.»   

   Για την απογοήτευση για τον πρώην πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου;   

   «Δεν το περίμενα. Ποτέ δεν είπα ψέματα, πάντα ήμουν ειλικρινής. Πέρυσι ήθελα να φύγω, φέτος όχι, γι' αυτό είμαι τόσο στενοχωρημένος.»   

   Για το πώς θα είναι η Μπαρτσελόνα χωρίς τον Μέσι;   

   «Η Μπαρτσελόνα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Έχουν καταπληκτική ομάδα. Θα έρθουν κι άλλοι παίκτες. Οι παίκτες φεύγουν κι έρχονται. Ο Λαπόρτα είπε ότι πάνω απ' όλα είναι η Μπαρτσελόνα. Θα το συνηθίσει ο κόσμος. Στο τέλος θα είναι εύκολο για την ομάδα.»   

   Για το πότε αποφάσισε ότι φεύγει;   

   «Στην πραγματικότητα, όταν δείπνησα με τον πρόεδρο μιλήσαμε, φάγαμε. Έπειτα από αυτό ήμουν πεπεισμένος ότι δεν θα έχουμε προβλήματα. Νόμιζα πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Μετά, ό,τι έγινε, έγινε. Δεν θα πω κάτι παραπάνω.»   

   Για το αν θα επιστρέψει για καλύτερο «αντίο»;   

   "Ναι, δεν θα είναι το ίδιο όμως. Για αυτόν τον κόσμο είμαι διαθέσιμος για τα πάντα.»   

   Για το αν νομίζει ότι ο κόσμος είχε ψεύτικες ελπίδες;   

   «Δεν νομίζω. Ήμουν πεπεισμένος ότι θα συνεχίσω. Ήταν τόσο ξεκάθαρο που τα είχαμε όλα έτοιμα και δεν υπήρχαν προβλήματα. Είμαστε ειλικρινείς με τον κόσμο, σίγουρα από την πλευρά μου.»   

   Για το τι θα έλεγε στη La Liga και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Χαβιέρ Τέμπας;   

   «Δεν ξέρω, αυτό που ξέρω είναι ότι λόγω της La Liga και των δυνατοτήτων του συλλόγου δεν μπορώ να συνεχίσω. Τον έχω συναντήσει μερικές φορές και μιλήσαμε λίγο, όμως δεν έχω κάτι να του πω. Δεν έχω πρόβλημα μαζί του.»   

   Για το τι είπε όταν έμαθε τα νέα;   

   «Προσπαθώ να το επεξεργαστώ ακόμα.Αισθάνομαι άσχημα για όλο αυτό. Το σημαντικό είναι ότι είμαστε όλοι καλά.Θα συνεχίσω να παίζω, αυτό που μου αρέσει παραπάνω από οτιδήποτε και θα προχωρήσω.»   

   Για το πώς θα αισθάνεται αν παίξει αντίπαλος με την Μπάρτσα;   

   «Οι άνθρωποι του συλλόγου με ξέρουν. Θα παλέψω για να κερδίσω. Θα τελειώσω την καριέρα μου με τον τρόπο μου, να βρίσκομαι ψηλά.    

   Και θέλω να ευχαριστήσω τον Ντάνι Άλβες που πήρε το Ολυμπιακό χρυσό χθες. Αυτή είναι η νοοτροπία μου. Θέλω να κερδίσω. Θέλω ο κόσμος να με ξέρει έτσι. Δεν ήθελα να φύγω, αλλά πρέπει να φύγω και θα συνεχίσω στο δρόμο της νίκης"   

   Για τη συνάντηση που είχε με τον Νεϊμάρ και άλλους παίκτες της Παρί;   

   «Βρεθήκαμε στην Ιμπίθα πριν από μερικές μέρες με το Νεϊμάρ και άλλους παίκτες της Παρί και μου έλεγαν όλοι 'έλα εδώ έλα εδώ'. Ήταν ένα αστείο και μόνο.»   

   Για το τι τον περιμένει στο μέλλον;   

   «Δεν ξέρω. Εξαρτάται από τη φυσική κατάστασή μου. Αν δεν έχω τραυματισμούς, θα προχωρήσω. Κάθε μέρα είχαμε την προπόνηση, τους αγώνες. Δεν τα έχω πλέον. Όμως όσο θα μπορώ, θα συνεχίσω.»   

   Για το λόγο που δεν μπορεί να παραμείνει, όταν ακόμα δεν έχει τελειώσει η μεταγραφική περίοδος;   

   «Ο πρόεδρος εξήγησε ότι ο σύλλογος έχει μεγάλο χρέος και δεν μπορεί. Τα πράγματα θα γίνονταν πιο περίπλοκα. Εγώ έπρεπε να δω και την καριέρα μου και το τι θα κάνω από εδώ και πέρα.»   

   Για το αν θα έμενε με όποιο κόστος;   

   «Όπως είπα, έκανα ό,τι μπορούσα, αλλά δεν ήταν εφικτό. Κάναμε ό,τι γινόταν.»   

   Για το αν υπάρχουν κίνητρα για το νέο σύλλογο;   

   «Θα ήθελα να κατακτήσω κι άλλο Champions League. Αποκλειστήκαμε στα ημιτελικά απ' τη Λίβερπουλ. Υπήρχαν σεζόν που μπορούσαμε να πάρουμε κι άλλο Champions League, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο.    

   Προσπαθώ να δώσω τα πάντα. Θα μπορούσαμε να είχαμε κατακτήσει κι άλλο. Πέτυχα τους στόχους μου. Θέλω κι άλλους τίτλους. Όπως ο Ντάνι Άλβες που έχει κερδίσει τόσους. Θα προσπαθήσω να τον πλησιάσω.»   

   Για το αν υπήρχε δυνατότητα να μειώσει το συμβόλαιό του   

   «Προσφέρθηκα να το μειώσω στο 50%. Η είδηση ότι ζήτησα 30% είναι ψευδής. Έκανα τα πάντα.»   

   Για το αν θεωρεί ότι τον κορόιδεψαν   

   «Όχι, έκαναν ό,τι ήταν δυνατό, αλλά στο τέλος δεν γινόταν. Δεν θα πω κακό λόγο για κανέναν. Το πρόβλημα είναι πως όταν δεν μιλάς, λένε άλλοι κακό λόγο για σένα.    

   Λένε διάφορες απόψεις, όμως κάποιες δεν είναι σωστές. Το πιο σημαντικό ήταν ότι έλεγα την αλήθεια στους ανθρώπους που μου έδωσαν τόσα όλα αυτά τα χρόνια.»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου