Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Ποια τρόφιμα μπορούν να σε δροσίσουν στον καύσωνα !!!

 

Όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία σίγουρα ένα από αυτά, που αλλάζουν είναι και η όρεξη μας για το φαγητό. Είναι χαρακτηριστική για την πλειοψηφία στη διάρκεια του καύσωνα η απώλεια όρεξης.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες τροφές περισσότερο κατάλληλες για τις υψηλές θερμοκρασίες, που και θα μας δροσίσουν, δεν θα μας βαρύνουν και θα μας προσφέρουν θρεπτικά συστατικά. Φτιάξαμε, λοιπόν, την παρακάτω λίστα για να προετοιμαστείτε για τις καυτές ημέρες.

Λαχανικά και Φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό
Η κατανάλωση ορισμένων ειδικά λαχανικών αποτελεί μία από τις πιο σωστές επιλογές στον καύσωνα. Για παράδειγμα: Το μαρούλι, το αγγούρι και το σέλινο αποτελούνται πάνω από 95% με νερό. Επίσης, η ντομάτα περιέχει 94% νερό. Η κατανάλωσή τους σε μια πολύ ζεστή μέρα θα σας βοηθήσει να μείνετε δροσεροί.

Επίσης, οι φράουλες, το πεπόνι και τα κολοκυθάκια περιέχουν πολύ νερό. Μπορείτε να ετοιμάσετε, λοιπον, αυτές τις μέρες πιο ελαφριά γεύματα-σαλάτες βασιζόμενοι στα παραπάνω τρόφιμα.

Ζεστά ροφήματα
Φαίνεται, κάπως παράδοξη η κατανάλωση ζεστών εν μέσω καύσωνα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Η κατανάλωση των παραδοσιακά δροσιστικών γευμάτων, όπως παγωτό φαίνεται πως όντως δίνει μία ανάσα δροσιάς, όμως με πολύ μικρή διάρκεια. Ωστόσο, για παράδειγμα, το τσάι μπορεί να βοηθήσει πραγματικά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

Αυτό συμβαίνει, γιατί εξαιτίας του αυξημένου θερμικού φορτίου από την κατανάλωση ενός ζεστού ποτού, υπάρχει αντισταθμιστική αύξηση στη συνολική παραγωγή ιδρώτα, η οποία υπερκαλύπτει το εσωτερικό θερμικό κέρδος από το ζεστό ρόφημα.
Σούπα
Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο με τα ζεστά ροφήματα εντάσσεται και η σούπα. Αυτό συμβαίνει γιατί η σούπα είναι υψηλή περιεκτικότητα σε υγρά συμβάλλοντας  στην ενυδάτωση του οργανισμού μας. Η επιλογή μιας ελαφριάς σούπας λαχανικών, είναι η κατάλληλη επιλογή για την περίοδο του καύσωνα.
Γάλα καρύδας και νερό καρύδας
Το γάλα και το νερό καρύδας περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην ενυδάτωση, πράγμα που σημαίνει ότι και τα δύο δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και ωφέλιμα για την υγεία.
Τέλος, μην ξεχνάτε να πίνετε νερό και φυσικά ειδικά τις ημέρες του καύσωνα να βάζετε το φαγητό σας στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου