Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Πυρκαγιά στον Άγιο Κωνσταντίνο- Συντερίνα- Μαρκάτι , Κερατέα και Βίλια

Μια ηλικιωμένη γυναίκα αγνοείται, ενώ έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον δέκα σπίτια, δήλωσε νωρίτερα ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς αναφορικά με την φωτιά που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Μαρκάτι του Δήμου Λαυρεωτικής. Επίσης, ο γιος της ηλικιωμένης, δήλωσε ότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σπίτι άλλα αυτό δεν κατέστη δυνατό διότι έχει πιάσει φωτιά. 

 Μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100.3, ο δήμαρχος είπε πως το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, ανεξέλεγκτο και κινείται προς την Καμάριζα, ενώ ανέφερε ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπάλληλος του δήμου είδε ένα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά. 

 Στο μεταξύ, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, ΜΕΤΠΕ, 6 Α/Φ και 4 Ε/Π. Επίσης συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ. 

 Επίσης εντολή εκκένωσης με το 112 δόθηκε για τις εξής νέες περιοχές: 

  •  Άγιο Κωνσταντίνο Αττικής για εκκένωση προς Ανάβυσσο 
  •  Συντερίνα Κερατέας για εκκένωση προς Ανάβυσσο 
  

 Πριν από λίγο, μήνυμα από το 112 το οποίο έλεγε «Αν βρίσκεστε στο Μαρκάτι Κερατέας, εκκενώστε τώρα προς Λαύριο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», στάλθηκε στους κατοίκους του οικισμού Μαρκάτι. 

 Την ίδια ώρα, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. 

 Από πλευράς αστυνομίας, λόγω της πυρκαγιάς  διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην λεωφόρο Κερατέας – Λαυρίου.   

 Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική υπηρεσία η φωτιά στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. 

 Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικοινώνησε, πριν από λίγο, με τον Νίκο Χαρδαλιά, Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας του την άμεση ανάγκη να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με όλα τα απαραίτητα μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή της Κερατέας. 

 Επί ποδός βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός του δήμου Σαρωνικού, αλλά και του όμορου δήμου Λαυρεωτικής, ενώοι υδροφόρες τους ενεργούν συντονισμένα με την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική. «Το μέτωπο είναι μεγάλο, ενιαίο και σε ένταση, γιατί βρίσκεται σε δάσος και φυσάει δυνατός βοριάς», λέει ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου και συνεχίζει: «Τα πράγματα είναι δύσκολα. Οι ριπές πρέπει να φτάνουν και τα 6 μποφόρ. Κάνουμε έκκληση στον κόσμο να μην πλησιάζει γιατί είναι επικίνδυνο. Τα οχήματα να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Αστυνομίας και να μην κατευθύνονται προς τον δρόμο Αγίου Κωνσταντίνου-Αναβύσσου, γιατί είναι κλειστός». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου