Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

  ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΠΕΡΣΙΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ. 

 ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΦΚΑ ΣΤΗ ΣΚΥΔΡΑ.

          Ο Γιώργος Καρασμάνης, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτοντας αναφορές και παρεμβαίνοντας σε θέματα που αφορούν φορείς

και πολίτες του Νομού μας.

          Παραθέτουμε τις σημαντικότερες παρεμβάσεις και αναφορές του πρώην Υπουργού προς τους αρμοδίους Υπουργούς το τελευταίο διάστημα :

 

·        Παρέμβαση είχε ο Γιώργος Καρασμάνης από την προηγούμενη Παρασκευή 6/8/2021 στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στη Νομική Σύμβουλο του Υπουργού, σχετικά με την απόφαση που εξεδόθη στις 30/7 για την παράταση της παραμονής των εργατών γης, η οποία με τον τρόπο που αποφασίστηκε είναι πολυσύνθετη, γραφειοκρατική ζητώντας από τους αγρότες εννέα δικαιολογητικά, όπως και πληρωμή παραβόλων.

Ο πρώην Υπουργός, ζήτησε να ακολουθηθεί η περσινή διαδικασία η οποία ήταν απλή, δηλαδή,  με το υπηρεσιακό σημείωμα και όχι με την αυτοκόλλητη θεώρηση που προβλέπει η εν λόγω απόφαση.

Ήδη σήμερα 12/8/2021 αποφασίσθηκε να ισχύσει η περσινή απλή διαδικασία με το υπηρεσιακό σημείωμα και τις υπεύθυνες δηλώσεις των παραγωγών.

 

·        Το υπόμνημα του Δήμου Σκύδρας, σχετικά με το αίτημα του για την συνέχιση της λειτουργίας του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης ΕΦΚΑ Σκύδρας.

Ταυτόχρονα, ο πρώην Υπουργός βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα στελέχη της Διοίκησης του ΕΦΚΑ και ήδη και με την συναίνεση του Διευθυντή της Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Α’ Πέλλας με έδρα την Έδεσσα παραμένει σε λειτουργία το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης ΕΦΚΑ Σκύδρας.   

 

·        Την επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας & Αλμωπίας με την οποία ζητούν να μην μειωθούν οι ώρες εργασίας και οι μισθοί των σχολικών καθαριστριών που εργάζονται αυτήν τη στιγμή, ως αποτέλεσμα της προκήρυξης νέων θέσεων για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων της χώρας για το διδακτικό έτος 2021-2022.

 

·        Το αίτημα του Δήμου Αλμωπίας για κρατική ενίσχυση της ιδιαίτερης ποικιλίας «γαλανό κεράσι», προκειμένου αυτή να μην εκλείψει λόγω της χαμηλής τιμής του η οποία δεν ανταποκρίνεται ούτε στην ποιότητά του, ούτε και στο κόστος παραγωγής και συγκομιδής του.  

 

·        Την επιστολή της Ένωσης Εργοληπτών – Μηχανικών, σχετικά με το αίτημα για την λήψη μέτρων στήριξης τους, λόγω της μεγάλης αύξησης των τιμών βασικών υλικών όπως μετάλλων, πλαστικών, καυσίμων κλπ.

 

·        To υπόμνημα του Δήμου Σκύδρας, με το οποίο ζητά να αυξηθεί ο μέγιστος αριθμός εγκεκριμένων ωρών απασχόλησης των σχολικών καθαριστριών, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες συνθήκες καθαριότητας για την ασφαλή λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, δεδομένου των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας,  ώστε να υπάρχει σε κάθε σχολείο καθαρίστρια.

 

·        Το υπόμνημα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Κεντρικής Ελλάδας, σχετικά με αίτημά τους για την έγκριση όλων των επιλαχόντων αγροτών μέτρου 4.1.1, προκήρυξης 2018, με την μεταφορά κονδυλίων.

 

·        Την επιστολή του Συνδέσμου Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΣΕΑΣ) Νομού Πέλλας, με την οποία ζητούν χορήγηση αποζημίωσης “DE MINIMIS” στους συνεταιρισμούς και στις οργανώσεις παραγωγών που είναι ενταγμένοι στο μητρώο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και που απασχολούν μόνιμο εποχιακό προσωπικό, λόγω του σοβαρότατου αντίκτυπου που υπέστησαν μετά τον παγετό που έπληξε την δενδροκαλλιέργεια στην Πέλλα.

 

·        To υπόμνημα του Επιμελητηρίου Ημαθίας, σχετικά με τις αποζημιώσεις των παραγωγών αλλά και των λοιπών επαγγελματιών που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή στον κλάδο των μεταφορών, της μεταποίησης και του εμπορίου, εξαιτίας των σοβαρών ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες των περιοχών Ημαθίας και Πέλλας από τον παγετό.

 

·        Την επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Πόζαρ, με την οποία διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του καταστήματος ΕΦΚΑ Αριδαίας , και ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό την άμεση ανάκληση αυτής της απόφασης.

 

·        Το υπόμνημα του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Αριδαίας, με το οποίο ζητούν την ανάκληση της υπ. αρ. πρωτ. 266177/13-7-2021 απόφασης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σύμφωνα με την οποία υποβαθμίζεται το υποκατάστημα ΕΦΚΑ Αριδαίας με την μείωση της δυναμικής του.

 

·        Το υπόμνημα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας & Αλμωπίας, σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με την πιθανή υποβάθμιση ή κλείσιμο του Υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Α΄ Μισθωτών Πέλλας (τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αριδαίας), και προτείνουν τη στελέχωση με καινούργιο προσωπικό και των δύο υποκαταστημάτων Έδεσσας και Αριδαίας.

 

·        Την επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας & Αλμωπίας με την οποία κοινοποιείται υπόμνημα του Σωματείου Δασεργατών Εδέσσης και Περιφέρειας «Η ΑΡΤΕΜΙΣ», με το οποίο ζητούν να δοθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε στον ΕΦΚΑ, μετά τον νέο τρόπο έκδοσης γραμματίων για την αγορά ενσήμων των δασεργατών.

 

·        Την επιστολή του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), σχετικά με την φορολόγηση των αναδρομικών ποσών συντάξεων τα οποία αντιστοιχούν στις περικοπές και μειώσεις κύριων συντάξεων, οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

 

·        Την επιστολή της Επαγγελματικής – Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.), με την οποία  ζητούν την τροποποίηση του σχετικού άρθρου στο υπό συζήτηση Νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης» σχετικά με τον αποκλεισμό του κλάδου των Μηχανικών Τ.Ε.Ι. από τη δυνατότητα απόκτησης άδειας διαπιστευμένου Μηχανικού για το            Κτηματολόγιο.

 

·        Το υπόμνημα της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων & διαμερισμάτων Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας, με το οποίο διαβιβάζουν επιστολή της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ), σχετικά με την οικονομική στήριξη τουριστικών καταλυμάτων μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ με τίτλο «Ενίσχυση με την μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού COVID-19 - 5ος κύκλος»

 

·        Την επιστολή διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.), σχετικά με τα προβλήματα και το αίτημά τους για στήριξη των οικογενειών με τρία ή περισσότερα τέκνα.

 

·        Το υπόμνημα των Εκπαιδευτικών με Εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, σχετικά με τις προτάσεις τους επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου, Ενδυνάμωση των Εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις».

·        Το υπόμνημα της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων, με το οποίο διαμαρτύρονται για τον καθορισμό θέσεων προς διορισμό μονίμων βιολόγων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης (ΠΕ04.04). 

 

 

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο Γιώργος Καρασμάνης συνεχίζει την επικοινωνία με τους αρμοδίους Υπουργούς, για την επίλυση των ανωτέρω θεμάτων που έχει αναδείξει με τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις στη Βουλή.

                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου