Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Έπιασαν ψάρι με... ανθρώπινα δόντια !!!

 

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε μία φωτογραφία ενός παράξενου ψαριού που πιάστηκε στα δίχτυα ψαράδων την περασμένη εβδομάδα στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ. Το παράδοξο της υπόθεσης ήταν ότι το συγκεκριμένο ψάρι είχε ανθρώπινα δόντια.


Αν και πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος ψαριού, εντοπίζεται συχνά στις ακτές του Ατλαντικού. Η ονομασία του έχει καταγραφεί ως «ψάρι με καφάλι προβάτου» (sheepshead fish), ενώ πολλές φορές αποκαλείται και «ψάρι κατάδικος», αφού στο σώμα του σχηματίζονται κάθετες ραβδώσεις, που θυμίζουν τυπική φόρμα φυλακισμένων.


Μάλιστα, όχι μόνο διαθέτει δόντια όμοια με εκείνα των ανθρώπων, αλλά είναι επικαλυμμένα και με σμάλτο. Στην άνω γνάθο του διακρίνονται τρεις σειρές γομφίων, ενώ στην κάτω δύο σειρές ακόμη, για να μπορεί να μασάει ακόμη και τα οστρακοειδή. Το μέγεθος του ψαριού αυτού μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 91 εκατοστά.

Σε ερώτηση που τέθηκε προς τον διευθυντή του τομέα ιχθυολογίας της Ακαδημίας Επιστημών της Καλιφόρνιας, Ντέιβιντ Κατάνια, για το αν αποτελεί απειλή για τον άνθρωπο, η απάντηση ήταν η εξής: «Δεν θα δίσταζα να κολυμπήσω σε νερά που κατοικούνται από αυτά τα ψάρια. Δεν αποτελούν απειλή για τους ανθρώπους, αν δεν τα ενοχλήσουν».

Το συγκεκριμένο είδος ψαριού εντοπίζεται κατά μήκος των ακτών του Ατλαντικού από την Βραζιλία μέχρι και την Καρολίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου