Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Κάλεσμα στο Συλλαλητήριο της Δ.Ε.Θ. το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΛΑΣ “ΕΝΟΤΗΤΑ”                                    (ΜΠΛΟΚΟ ΓΥΨΟΧΩΡΙΟΥ)

Από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός για άλλη μια φορά θα προχωρήσει σε εξαγγελίες. Θα επιχειρήσει να βαπτίσει το ψάρι κρέας. Το νέο  νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, ουσιαστικά  ιδιωτικοποιεί την επικουρική μας ασφάλιση, κλέβοντας στην ουσία τον ιδρώτα μας. Θα εξαγγείλει για τη πράσινη ανάπτυξη

και τη πράσινη οικονομία, πάνω στα αποκαϊδια των πρόσφατων πυρκαγιών χωρίς καμιά ντροπή. Το κύμα ανατιμήσεων σε μια σειρά από αγαθά και προϊόντα, και δεν αφορά μόνον τον καφέ,  θα το δικαιολογήσουν με τους κανόνες της παγκόσμιας αγοράς. Οι αυξήσεις σε πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα και είδη πρώτης ανάγκης, εξανεμίζουν τα πενιχρά εισοδήματα των βιοπαλαιστών αγροτών, ειδικά φέτος, μια χρονιά που οι καταστροφές ήταν τεράστιες από τους παγετούς της άνοιξης και τις χαλαζοπτώσεις που ακολούθησαν στην περιοχή μας.

 Για αυτό καλούμε τα μέλη του Συλλόγου να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στις 11 Σεπτέμβρη στις 6:00μ.μ. στη Πλατεία ΧΑΝΘ, μαζί με σωματεία και εργατικά συνδικάτα. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στην αντιλαϊκή  πολιτική της κυβέρνησης. Ενάντια σε εκείνη τη πολιτική που είναι επικίνδυνη για την Υγεία του λαού αποψιλώνοντας από προσωπικό όλες τις δομές υγείας και μετατρέποντάς τες σε δομές μιας νόσου.

Διεκδικούμε :  

·Την άμεση εξόφληση και καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες που καταστράφηκε η σοδειά τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις .

·Αποκλειστικά Δημόσιο φορέα ΕΛΓΑ που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις ασθένειες.

·Κατώτατες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα μεροκάματο για να συνεχίσουμε να παράγουμε.

·Άμεση εξόφληση της παραγωγής μας από βιομηχάνους και εμπόρους

·Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ή χωραφιού, να μην κοπεί νερό και ρεύμα σε φτωχό αγρότη.

 

  • Συμμετέχουμε παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό (μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις).
  • Αναχώρηση λεωφορείων 3:45μ.μ. από τα Γιαννιτσά (παλιά αγορά).
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6987161310, 6987315528, 6945055257.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου